М'ясна тушонка є однією з улюблених страв багатьох українців. Однак, у магазинах не часто можна натрапити на дійсно смачний і якісний продукт. Саме тому найкращим варіантом залишається тушонка, приготована в домашні умовах.

Інгредієнти:

  • М'ясо – 1 кг
  • Сало – 0,5 кг
  • Лавровий лист – за смаком
  • Перець чорний, запашний горошок – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Домашня тушонка, скріншот: YouTube
Домашня тушонка, скріншот: YouTube

Спосіб приготування:

М'ясо можна взяти будь-яке: свинина, яловичина, курки або індичка. Промиваємо його, обсушуємо і нарізаємо середніми шматочками. У каструлі солимо і перчимо, добре перемішуємо. Можна залишити на 15 хвилин для просочення спеціями. Підготувати банки — вимити і просушити, стерилізувати їх не треба. Баночки краще брати не великі – 0,5 або 0,7 л., максимум літрові.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

На дно покласти по 2-3 лаврові листки, перець горошком і мелений перець, потім нещільно покласти м'ясо (у щілинах повинна циркулювати рідина). Налити води, приблизно на 1/4. Накрити залізними кришками і поставити у холодну духовку. Під банки поставити для підстрахування, щоб вони не лопнули, сковороду або деко з водою. Включаємо духовку, розігріваємо її до 250 С і зменшуємо вогонь до мінімуму. М'ясо повинно нудитися, а не варитися. Тушкуємо приблизно 3-4 години.

Домашня тушонка, скріншот: YouTube
Домашня тушонка, скріншот: YouTube

Важливо! М'ясом не потрібно заповнювати до кришки, приблизно на 3 пальці не докладайте, щоб кип'яча рідина не витікала через верх.

Тепер потрібно приготувати сало. Ріжемо його на маленькі шматочки, кладемо на сковороду і на повільному вогні топимо жир. Ним потрібно буде залити готове м'ясо перед тим, як закатати кришками. Також можна шматками сала перекладати м'ясо на етапі закладання банок.

Коли тушонки будуть готові, акуратно виймаємо їх з духовки і закатуємо ключем. Потрібно перевернути банку догори ногами і перевірити герметичність. Ставимо банки під ковдру до повного охолодження. Зберігати, як і звичайну консервацію.

Важливо! Щоб сік застиг в желе, перед вживанням слід поставити на 1-2 години в холодильник.

Домашня тушонка, скріншот: YouTube
Домашня тушонка, скріншот: YouTube

Домашня тушонка, скріншот: YouTube
Домашня тушонка, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, бабуся вас похвалить точно — рецепт ідеальних сирників на всю родину. Простий рецепт приготування сирників від Євгена Клопотенка

Як повідомляв портал "Знай.ua", випічка, яку приготує навіть дитина — пиріг на кефірі із замороженими ягодами. Пиріг на кефірі можна приготувати з вишнями, полуницею, смородиною чи малиною

Також "Знай.ua" писав, смачніше, ніж у McDonald’s і жодної шкоди для фігури — готуємо корисну картоплю фрі без олії. Страви з картоплі не залишають байдужими нікого.