Квасолю можна приготувати так, що за смаком вона буде дуже схожа на м'ясо. Цей рецепт допоможе підібрати ті інгредієнти, які і допоможуть заощадити, і не втратити смак.

Для приготування котлет з квасолі знадобиться:

суха квасоля – 400 г часник – 2 зубчики
манка – 4 ст. л. рослинне масло для смаження – за смаком
оливкова олія – 4 ст. л. петрушка – 2 гілочки
ріпчаста цибуля - 2 шт. кріп – 2 гілочки
морква – 1 шт. сіль, мелений чорний перець – за смаком.

Приготування котлет, скріншот: YouTube
Приготування котлет, скріншот: YouTube

Добре вимивши квасолю, слід залити холодною водою, необхідно приблизно 3 літри. Залишаємо каструлю на 6 годин у прохолодному місці, можна на ніч. Після того, як квасоля настоялася, дістаємо з води і промиваємо. Знову кладемо в каструлю, заливаємо водою і варимо близько 2 годин, поки вона не стане м'якою.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

В кінці підсолюємо і вимикаємо. Зварену квасолю остуджуємо і подрібнюємо до стану кашки. Можна блендером, можна виделкою. Викладаємо у велику миску, куди додаємо манну крупу і 2 ст. л. оливкової олії. Солимо і перчимо за смаком.

Перемішуємо і залишаємо на 15-20 хвилин при кімнатній температурі, щоб манка набухла. Цибулю з часником очищаємо і нарізаємо. Моркву натираємо на середній тертці. У невеликій сковороді нагріваємо 2 ст. л. оливкової олії, помішуючи, підрум'янюємо овочі. Даємо трохи охолонути і додаємо до квасолевої масі. Перемішуємо.

котлети, фото Pxhere
котлети, фото Pxhere

З квасоляного фаршу формуємо невеликі круглі котлети. Руки необхідно періодично змочувати в мисці з холодною водою, щоб маса не прилипала до них. У великій сковороді діаметром не менше 24 см нагріваємо олію. Викладаємо котлети з квасолі і смажимо до рум'яної скоринки з обох сторін (приблизно по 5-7 хвилин з кожного).

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що для читачів підготували рецепт ситних сендвічів з домашнім сиром.

Як повідомляв портал "Знай.ua", для читачів підготували рецепт хрустких курячих крилець.

Також "Знай.ua" писав, що для читачів підготували рецепт вершкового тарту з ананасами та чорницею.