Таратор - холодний суп, класичний рецепт якого прийшов з Болгарії. Зазвичай таратор подають перед другими стравами, або разом з ними в якості соусу.

Готують таратор на кисломолочної основі з додаванням огірків, обов'язково волоських горіхів, часнику, спецій і зелені.

Рецепт болгарської національної страви чимсь нагадує окрошку, але відрізняється від неї меншою кількістю інгредієнтів, вираженою гостротою і пікантним смаком.

У різних рецептах таратору кисле молоко замінюють айраном, кефіром, мацоні або йогуртом.Сьогодні ми поділимося саме таким рецептом таратору - на йорурті.

Рецерт простий і готується всього 30 хв.

Популярні новини зараз
Будуть великі штрафи: з якого віку юнаків чекають у ТЦК Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році Оплата комунальних послуг: що обов'язково потрібно перевіряти, щоб не втратити гроші Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
Показати ще

Вам знадобиться:

огірки свіжі - 4 шт
йогурт натуральний - 700гр
кріп свіжий - 1 пучечок
часник - 3 зубчики
оливкова олія - 2 столові ложки
грецькі горіхи - 40гр
суміш молотого перецю
сіль

Приготування

Огірки очистити від шкірки і порізати на кубики.

Часник і кріп подрібнити

В мисці змішати огірки, кріп і часник. Посолити, поперчити і залишити на 10 хв.

Грецькі горіхи подрібнити.

У миску з огірками, кропом і часником додати йогурт і оливкова олія. Все ретельно переміщати, посипати горіхами. Можна подавати на стіл. А можна перед подачею охолодити.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, російський кухар перетворив український борщ на баланду - чого не варто робити

Як повідомляв портал Знай.ua, кондитер Єлизавети ІІ розкрив секрет улюбленої страви королеви

Також Знай.ua писав, про простий рецепт головної страви Філіппін - курку адобо