Таратор - холодний суп, класичний рецепт якого прийшов з Болгарії. Зазвичай таратор подають перед другими стравами, або разом з ними в якості соусу.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяГотують таратор на кисломолочної основі з додаванням огірків, обов'язково волоських горіхів, часнику, спецій і зелені.
Рецепт болгарської національної страви чимсь нагадує окрошку, але відрізняється від неї меншою кількістю інгредієнтів, вираженою гостротою і пікантним смаком.
У різних рецептах таратору кисле молоко замінюють айраном, кефіром, мацоні або йогуртом.Сьогодні ми поділимося саме таким рецептом таратору - на йорурті.
Рецерт простий і готується всього 30 хв.
Вам знадобиться:
огірки свіжі - 4 шт
йогурт натуральний - 700гр
кріп свіжий - 1 пучечок
часник - 3 зубчики
оливкова олія - 2 столові ложки
грецькі горіхи - 40гр
суміш молотого перецю
сіль
Приготування
Огірки очистити від шкірки і порізати на кубики.
Часник і кріп подрібнити
В мисці змішати огірки, кріп і часник. Посолити, поперчити і залишити на 10 хв.
Грецькі горіхи подрібнити.
У миску з огірками, кропом і часником додати йогурт і оливкова олія. Все ретельно переміщати, посипати горіхами. Можна подавати на стіл. А можна перед подачею охолодити.
Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, російський кухар перетворив український борщ на баланду - чого не варто робити
Як повідомляв портал Знай.ua, кондитер Єлизавети ІІ розкрив секрет улюбленої страви королеви
Також Знай.ua писав, про простий рецепт головної страви Філіппін - курку адобо