Інколи хочеться побавити себе солодким, але готувати традиційний торт - заняття доволі складне й довге. Багатьох також може налякати значна кількість цукру та жирів у класичних рецептах. Тут у пригоді стане рецепт шоколадного торта (чи скоріше пирога) з ніжною сирною начинкою, яка так і тане в роті. Для цього кондитерського виробу навіть не знадобиться вимішувати тісто.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Інгредієнти.
Для крихти:
мука пшенична вищого сорту - 280 грамів;
цукор - 100 грамів;
масло вершкове - 180 грамів;
какао-порошок - 60 грамів;
сіль
Для приготування начинки:
сир (5%) – 350 грамів;
яйце куряче – 3 штуки;
цукор – 100 грамів;
сметана – 70 грамів;
ванільний цукор – 20 грамів;
крохмаль кукурудзяний – 40 грамів.
Спосіб приготування:
Всі продукти для приготування начинки скласти в одну миску і перемішати блендером. Начинка повинна вийти однорідною й без комочків.
Для крихти борошно змішуємо з какао, просіваємо, всипаємо цукор, сіль і перемішуємо. Далі холодне масло обваляти в суміші какао, борошна і натерти на тертці. Руками перетираємо подрібнене масло з сухими інгредієнтами в маленьку крихту.
Застеляємо дно форми пергаментним папером, 2/3 крихти висипаємо на дно, руками розрівнюємо і формуємо бортики. Кладемо начинку, а зверху посипаємо залишками крихти. Форму ставимо у розігріту духовку на 40 хвилин при температурі 180 градусів Цельсія.
Після цього торт необхідно дістати з духовки, дати охолонути до кімнатної температури, накрити плівкою і поставити у холодильник хоча б на пару годин.
Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, Простий рецепт картопляних башточок для захисту великого апетиту.
Як повідомляв портал "Знай.ua", Клопотенко з "МастерШеф" знайшов корисне заняття дітям на карантині - "Перетворити їжу на мандрівку".
Також "Знай.ua" писав, Сніжний краб під яйцем — швидкий рецепт дивовижної закуски.