Інколи хочеться побавити себе солодким, але готувати традиційний торт - заняття доволі складне й довге. Багатьох також може налякати значна кількість цукру та жирів у класичних рецептах. Тут у пригоді стане рецепт шоколадного торта (чи скоріше пирога) з ніжною сирною начинкою, яка так і тане в роті. Для цього кондитерського виробу навіть не знадобиться вимішувати тісто.

Шоколадний пиріг з сиром, фото koolinar.ru
Шоколадний пиріг з сиром, фото koolinar.ru

Інгредієнти.

Для крихти:

мука пшенична вищого сорту - 280 грамів;

Популярні новини зараз
В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

цукор - 100 грамів;

масло вершкове - 180 грамів;

какао-порошок - 60 грамів;

сіль

Для приготування начинки:

сир (5%) – 350 грамів;

яйце куряче – 3 штуки;

цукор – 100 грамів;

сметана – 70 грамів;

ванільний цукор – 20 грамів;

крохмаль кукурудзяний – 40 грамів.

Спосіб приготування:

Всі продукти для приготування начинки скласти в одну миску і перемішати блендером. Начинка повинна вийти однорідною й без комочків.

Для крихти борошно змішуємо з какао, просіваємо, всипаємо цукор, сіль і перемішуємо. Далі холодне масло обваляти в суміші какао, борошна і натерти на тертці. Руками перетираємо подрібнене масло з сухими інгредієнтами в маленьку крихту.

Застеляємо дно форми пергаментним папером, 2/3 крихти висипаємо на дно, руками розрівнюємо і формуємо бортики. Кладемо начинку, а зверху посипаємо залишками крихти. Форму ставимо у розігріту духовку на 40 хвилин при температурі 180 градусів Цельсія.

Після цього торт необхідно дістати з духовки, дати охолонути до кімнатної температури, накрити плівкою і поставити у холодильник хоча б на пару годин.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Простий рецепт картопляних башточок для захисту великого апетиту.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Клопотенко з "МастерШеф" знайшов корисне заняття дітям на карантині - "Перетворити їжу на мандрівку".

Також "Знай.ua" писав, Сніжний краб під яйцем — швидкий рецепт дивовижної закуски.