Є думка, що в Україні кукурудзяна каша незаслужено отримує звання "актора другого плану", коли мова йде про основний сніданок. Однак дарма, кукурудзою харчуються в США і Західній Європі, як у нас, наприклад, вівсянкою.

Спеціально для наших читачів ми знайшли рецепт, як зварити ідеальну кашу без пригорілої каструлі і "втіклого" молока. Два способи для приготування смачного і корисного сніданку:

У духовці

Для такого способу приготування, ідеально підходить скляна жароміцна форма, керамічний або глиняний горщик. Дотримання пропорцій - співвідношення молока і крупи має бути 5 до 1, при цьому краще відміряти крупу не склянками, а за допомогою столової ложки. Важливою і характерною особливістю є те, що і вода, і молоко повинні бути гарячими, не менше 60°С. Випікається така страва в розігрітій до 180-200°С духовці 40-45 хвилин.

Кукурудзяна каша з молоком, скріншот: YouTube
Кукурудзяна каша з молоком, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

В мікрохвильовці

Це найшвидший спосіб приготування. Ідеальне співвідношення інгредієнтів такі ж, як у випадку з духовкою, при цьому молоко і вода також повинні бути гарячими. Готується каша в мікрохвильовці 5 хвилин на максимальній потужності, не менше 750-800Вт. Потім змінити потужність на середню, накрити посуд з кашею кришкою і готувати ще 10 хвилин, при цьому кашу треба помішувати. Кукурудзяна каша, зварена на молоці – прекрасна самостійна страва, яку можна доповнювати фруктами, цукатами і навіть овочами.

До речі, кукурудзяна крупа дуже корисна, оскільки містить ряд вітамінів і елементів. В ній абсолютно немає глютену, а значить – вона ідеально підходить алергікам і маленьким дітям, при цьому коштує зовсім недорого.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ніжна свинина у вершково-грибному соусі – найкращий рецепт на Великдень.

Як повідомляв Знай.uа лисапетный батальйон знайшов ліки від нудьги на карантині — перегар чоловіка і "вакцина".

Знай.uа писав, ваші котлетки не будуть колишніми – припиніть додавати у фарш ці продукти.