Український борщ є найулюбленішою і традиційною стравою для багатьох. Він завоював величезну популярність по всьому світу. Зазвичай його готують на м’ясному бульйоні з додаванням овочів. Але додавши у страву яблука, борщ набуде яскравішого відтінку, а за смаковими якостями — приємну кислинку. Найкраще для цього підійде сорт білий налив.

Інгредієнти:

  • 3 л. бульйону (свинячого, курячого або яловичого)
  • 1 буряк невеликого розміру
  • 1-2 моркви
  • 2-3 цибулини
  • 1 солодкий перець
  • 4-5 картоплин
  • 3 невеликих яблука кислих сортів
  • Половинка невеликого качана капусти
  • 400-500 мл томатного соку (можна пюре зі свіжих помідорів)
  • Сіль, перець, часник, зелень за смаком

Приготування борщу, скріншот: YouTube
Приготування борщу, скріншот: YouTube

Приготування борщу, скріншот: YouTube
Приготування борщу, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Приготування борщу з яблуками:

У киплячий бульйон покласти натертий на великій тертці буряк. Поки він кипить наріжемо очищену картоплю кубиками невеликого розміру та засипаємо її в бульйон. Тепер нарізаємо болгарський перець і цибулю — кладемо їх у каструлю і варимо разом. Натираємо на великій тертці моркву і відправляємо в каструлю. Солимо за смаком, додаємо перець та духмяний горошок.

Коли картопля та інші овочі вже готові, натремо очищені яблука на великій тертці, викладаємо їх в каструлю. Тепер шаткуємо капусту. Оскільки це літній борщ, ми будемо використовувати молоду капусту, яка вариться миттєво. Її поміщаємо в каструлю в останню чергу.

Приготування борщу, скріншот: YouTube
Приготування борщу, скріншот: YouTube

Заливаємо томатний сік або пюре в каструлю, даємо закипіти. У практично готовий борщ відправляємо рубану зелень і подрібнений часник. Якщо борщ здається кислим, додамо 1-2 чайних ложки цукру. Подавати борщ з яблуками краще в поєднанні зі сметаною і свіжою зеленню.

Приготування борщу, скріншот: YouTube
Приготування борщу, скріншот: YouTube

Приготування борщу, скріншот: YouTube
Приготування борщу, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, швидка і смачна закуска з лаваша – як приготувати сирні палички з часником. Сирні палички в лаваші з часником — це надзвичайно швидка і смачна закуска, яку можна приготувати за лічені хвилини

Як повідомляв портал "Знай.ua", шоколадне печиво з мигдалем за декілька хвилин – так швидко випічку ви ще не готували. Такий десерт виходить фантастично смачним

Також "Знай.ua" писав, смачніше за люля-кебаб — циганський рецепт котлет без жодної крихти хліба. Котлети виходять надзвичайно соковитими та апетитними