Росіяни вважають пельмені своєю національною справою, хоча насправді вони її ″прихватизували″ з Китаю. Крапку у суперечках з цього приводу поставили археологічні розкопки на території північно-західного Китаю, поблизу міста Турфан.

Саме там археологи виявили три традиційних китайських пельмені "цзяоцзи". Аналіз показав, що вони пролежали в землі як мінімум 17 століть. Вчені змогли визначити не тільки вік знахідки, але і її склад. Виявилося, що готували їх 1700 років тому так само, як і зараз - з тіста на пшеничній муці і м'яса. До слова, в Росії пельмені появилися в ХV столітті.

Сьогодні існує багато різних рецептів пельменів. Звикло ми готуємо цю страву в солоній воді, додавши цибулька, лаврового листа або спеції. Деякі особливо досвідчені кухарі тушкують пельмені разом з овочами або грибами.

Ми ж хочемо запропонувати вам абсолютно особливий рецепт приготування пельменів у власному соці. Пельмені виходять надзвичайно смачними, до того ж готувати їх дуже швидко.

Для цього способу приготування не має значення чи робили ви пельмені руками, чи купили їх в магазині.

Потрібно взяти поглиблену супову тарілку і змастити її вершковим маслом. Пельмені дістати з холодильника і акуратно викласти в один шар на тарілку. Можна також використовувати дошку.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще


На свій розсуд посипте їх вашими улюбленими спеціями і сіллю.

Додати трішки води на дно тарілки.

Ставимо все в мікрохвильовку на п'ять хвилин.

Наші пельмені в мікрохвильовці дуже швидко відтануть, і почнуть готуватися.

Після того як виймете пельмені з мікрохвильовки необхідно все перемішати, щоб тісто зверху не застигало.

Перемішавши пельмені, вичекати ще 5 хвилин і можна подавати до столу з традиційними майонезом, кетчупом і сметаною.

Такі пельмені виходять смачними, соковитими, з абсолютно особливим своєрідним присмаком, який багато в чому залежить від якості самих пельменів.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, з чим ліпити вареники - 10 несподіваних начинок для улюбленої української страви

Як повідомляв портал Знай.ua, рибні котлети можна приготувати за 15 хвилин

Також Знай.ua писав, солодощі без цукру допоможуть схуднути - прості рецепти на різний смак