Вареники – традиційна українська
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися1. Сирно-гарбузова начинка
200 г очищеного гарбуза потерти на грубій тертці і тушкувати в до готовності в сковороді на вершковому маслі. Додати 200 г кисломолочного сиру, пів склянки цукру, ванілін. Добре вимішати.
2. Картопляно-печінкова начинка
Курячу або яловичу печінку промити, порізати на шматочки, кожен обваляти в борошні і злегка підсмажити на олії. Додати порізану цибулину, протушкувати все разом під кришкою. Коли охолоне, пропустити все через м’ясорубку. Відварити та розім’яти в пюре 5 картоплин і змішати з печінковою масою. Посолити і поперчити.
3. Яблучна начинка
6 яблук (краще солодких) очистити від шкірки і серцевини, потерти на грубій тертці, додати пів склянки цукру, 0,5 чайної ложки кориці, 0,5 столової ложки крохмалю, вимішати і відразу ж ліпити вареники, поки яблука не пустили сік.
4. Квасолева начинка з грибами
200 г квасолі відварити до готовності та пропустити через м’ясорубку або змолоти у блендері. 2 цибулини дрібно порізати та підсмажити на олії, додати 400 г порізаних на пластинки печериць. Смажити до випарування рідини. Добре змішати з квасолею, посолити, поперчити.
5. Начинка з твердого сиру з печерицями
300 г печериць порізати кубиками, обсмажити на олії. Охолодити масу, додати 200 г потертого твердого сиру, 1 зубок подрібненого часнику, посолити, поперчити на смак. Можна додати 1 ст. ложку посіченої петрушки.
6. Печінкова начинка з салом
Підсмажити на пательні 150 г сала до рум’яних шкварок, додати 1 порізану цибулину, обсмажити до прозорості цибулі. 600 г печінки відварити у підсоленій воді до готовності. Печінку та шкварки з цибулею пропустити через м’ясорубку, посолити, поперчити на смак.
7. Макова начинка
1,5 склянки маку залити окропом та добре промити, злити воду, вдруге залити окропом і дати постояти 15 хвилин. Воду злити, мак двічі пропустити через м’ясорубку або змолоти в блендері. Змелений мак добре змішати з 0,5 склянки цукру. Вареники з маком потрібно варити одразу, інакше тісто розповзеться.
8. Начинка з вишень та манки
300 г вишень без кісточок посипати цукром, прогріти і, безперервно помішуючи, додати манну крупу. Варити на мінімальному вогні, часто помішуючи, близько 20 хвилин. Перед ліпленням вишневу начинку з манкою повністю охолодити.
9. Шоколадна начинка з вишнями
300 вишень без кісточок змішати з цукром і 1 ст. ложкою крохмалю. 100-грамову плитку шоколаду поламати на шматочки приблизно 1х1 см. В кожен вареник класти по 2-3 вишеньки і по шматочку шоколаду та щільно заліплювати.
10. Капустяна начинка з м’ясом
Пів головки свіжої капустини дрібно пошаткувати. Тушкувати на олії, додавши 1 порізану цибулину, до готовності. З’єднати з 200 г м’ясного фаршу. Готувати під кришкою 15 хв, посолити, поперчити, зняти з вогню. Ліпили вареники після того, як охолоне.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.ua",
Також "Знай.ua" писав,