Гуцульська кухня неймовірно ситна і смачна. Нижче описано особливий рецепт гуляшу по-гуцульськи, який запам'ятається кожному, хто його спробує. Такий гуляш готується з яловичини, червоного перцю ротунда або гогошар, вони відрізняються від інших сортів болгарського перцю своєю м'ясистістю і незвично солодким смаком. Страва виходить смачною, соковитою і в міру гострою.

Інгредієнти:

  • Яловичина - 700 г
  • Масло топлене - 4 ст. ложки
  • Перець червоний солодкий - 750-850 г
  • Часник - 4 зубчики
  • Помідори - 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Сіль — за смаком
  • Перець чорний мелений — за смаком
  • Лист лавровий - 2 шт.
  • Борошно - 1 ч. ложка
  • Паприка солодка й гостра — за смаком

Гуляш по-гуцульськи, скріншот: YouTube
Гуляш по-гуцульськи, скріншот: YouTube

Гуляш по-гуцульськи, скріншот: YouTube
Гуляш по-гуцульськи, скріншот: YouTube

Приготування:

Популярні новини зараз

Штраф від 17 до 34 тисяч грн: МОЗ "повісив" відповідальність за проїзд без сертифіката на простих українців

В'ячеслав Узєлков підставив свою голову під удар заради "Зважених та щасливих": "Був найкращим..."

Українцям "злили" переможця шоу "Танці з зірками": Олександра Зарицька піде без тріумфу

Бурякова ікра "Пікантна" на зиму: корисна заміна борщам і салатам

Показати ще

Очистити перець від насіння і порізати на невеликі часточки. М'ясо порізати невеликими однаковими шматочками, приблизно по 2 см. Половину масла (або 25 г вершкового масла і 2 ст. ложки рослинної олії) розтопити на сковороді та обсмажити м'ясо. Коли м'ясо повністю поміняє колір, додати до нього порізану цибулю і дрібно порізаний часник. Помішуючи, обсмажувати разом 10-12 хвилин.

Гуляш по-гуцульськи, скріншот: YouTube
Гуляш по-гуцульськи, скріншот: YouTube

М'ясо з цибулею і часником викласти в каструлю для тушкування, посолити поперчити, посипати паприкою (наприклад, 1 ч. л. солодкої і ¼ ч. ложки гострої паприки). Додати лавровий лист і масло, що залишилося. Викласти зверху перець. Порізати кубиками помідори та додати їх у каструлю.

Накрити кришкою і на 50 хвилин поставити в розігріту до 175 градусів духовку. Готовий гуляш посипати зверху борошном, розмішати і ще на 5 хвилин поставити в духовку. Подавати гуцульський гуляш найкраще з цілою відварною картоплею.

Гуляш по-гуцульськи, скріншот: YouTube
Гуляш по-гуцульськи, скріншот: YouTube

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, швидка і смачна закуска з лаваша – як приготувати сирні палички з часником. Сирні палички в лаваші з часником — це дуже швидка і смачна закуска, яку можна приготувати за лічені хвилини

Як повідомляв портал "Знай.uа", шоколадное печиво з мигдалем за кілька хвилин – так швидко випічку ви ще не готували. Такий десерт виходить фантастично смачним

Також Знай.uа" писав, Картопляні биточки, як у дитинстві — швидкий рецепт улюбленої страви, яка розлетиться вмить