Французи відомі у всьому світі як генії випічки. У цій країні швидко зрозуміли, що шукати рецепти тіста під різну випічку дуже втомлює. Тому представники цієї искуснейшей в кулінарії нації винайшли дріжджове тісто, яке можна використовувати як для пиріжків і піци, так і для хліба, булок, багетів та навіть деяких видів тістечок. Щоб приготувати універсальне французьке тісто, нам знадобляться:

Борошно двічі просіяти, висипати в широку миску. У воду додати сіль і цукор, розмішувати до розчинення. До борошна досипати дріжджі, ретельно розмішати, після чого влити воду.

Пиріжки з дріжджового тіста, скріншот: YouTube
Пиріжки з дріжджового тіста, скріншот: YouTube

2-3 хвилини розмішувати тісто, влити 50 мл рослинного масла. Через пару хвилин вимішування варто викласти все на стіл і продовжити вже на ньому.

Важливо! Посипати стіл борошном ні в якому разі не можна ні до, не після. Буде досить робочу поверхню змастити рослинним маслом, адже і під час формування, і під час бродіння борошно тільки нашкодить тесту.

Вимішувати його необхідно близько 10 хвилин, а після ще 3-4 хвилин відбивати, поки не стане як гладка куля. Скласти в поліетиленовий пакет, попередньо змастивши олією і залишити ненадовго в холодильнику.

Залишається тільки вийняти майже готове тісто, вибити або вимісити залишився повітря і залишити «оживати» при кімнатній температурі на одну годину. Після цього універсальне французьке тісто готове. Повітряне і високе, воно здивує кожну господиню своєю податливістю. Працювати з ним — одне задоволення, ніж встигли переконатися всі французькі пекарі.

Нагадаємо, швидка і смачна закуска з лаваша – як приготувати сирні палички з часником. Сирні палички в лаваші з часником — це дуже швидка і смачна закуска, яку можна приготувати за лічені хвилини

Як повідомляв портал "Знай.uа", ситний турецький суп з червоної сочевиці — блюдо, яке зарядить енергією на весь день. Готується швидше, ніж квасоля або горох – оригінальний рецепт ситного турецького супу з сочевиці.

Також "Знай.uа" писав, картопляні биточки, як в дитинстві — швидкий рецепт улюбленої страви, яка розлетиться моментально