Французи відомі у всьому світі як генії випічки. У цій країні швидко зрозуміли, що шукати рецепти тіста під різну випічку дуже втомлює. Тому представники цієї искуснейшей в кулінарії нації винайшли дріжджове тісто, яке можна використовувати як для пиріжків і піци, так і для хліба, булок, багетів та навіть деяких видів тістечок. Щоб приготувати універсальне французьке тісто, нам знадобляться:
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися-
500 г борошна;
-
325 мл теплої води;
-
7 г сухих дріжджів;
-
1 ст. л. цукру ;
Популярні новини заразЛіміт на перекази знижено до 100 грн: "Ощадбанк" запровадив нові правила Слов'янський гороскоп на квітень 2025: на кого чекають несподівані зміни та доленосні зустрічі Військові квитки старого зразка: що буде, якщо не замінити Водіїв чекають радикальні зміни: суворі перевірки лише початок, всіх "прогонять" через "Оберіг"Показати ще -
1/2 ст. л. солі;
-
рослинне масло.
Борошно двічі просіяти, висипати в широку миску. У воду додати сіль і цукор, розмішувати до розчинення. До борошна досипати дріжджі, ретельно розмішати, після чого влити воду.

2-3 хвилини розмішувати тісто, влити 50 мл рослинного масла. Через пару хвилин вимішування варто викласти все на стіл і продовжити вже на ньому.
Важливо! Посипати стіл борошном ні в якому разі не можна ні до, не після. Буде досить робочу поверхню змастити рослинним маслом, адже і під час формування, і під час бродіння борошно тільки нашкодить тесту.
Вимішувати його необхідно близько 10 хвилин, а після ще 3-4 хвилин відбивати, поки не стане як гладка куля. Скласти в поліетиленовий пакет, попередньо змастивши олією і залишити ненадовго в холодильнику.
Залишається тільки вийняти майже готове тісто, вибити або вимісити залишився повітря і залишити «оживати» при кімнатній температурі на одну годину. Після цього універсальне французьке тісто готове. Повітряне і високе, воно здивує кожну господиню своєю податливістю. Працювати з ним — одне задоволення, ніж встигли переконатися всі французькі пекарі.
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа",
Також "Знай.uа" писав,