Шоколадний торт "Чорний ліс" - із замороженою вишнею, лікером та шоколадом вразить наповал! Відомий кулінар Ектор Хіменес-Браво впевнений, якщо ви бажаєте, щоб у вас хтось закохався або навпаки ви хочете показати своє кохання — замість усіх слів просто приготуйте цей неперевершений торт. Він зазначає, що найсмачнішим шоколадний торт стає на другий та третій день після
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнти:
- 2 склянки муки
- 2 склянки цукру
- 3/4 склянки какао
- 2 ч. л. соди
- 1 ч. л. розпушувача
- 1 ч. л. солі
- 1/2 склянки олії
- 1 склянка молока з 5 каплями лимонного соку або сироватки
- 1 склянка добре теплої води
- 2 великих яйця
- 2 ч. л. ванілі
Вишневий лікерний сироп:
- 1/2 склянки цукру
- 1/2 склянки води
- 1/4 склянки вишневого лікеру
- 1/8 склянки рому або віскі (за бажанням)
Фростінг зі збитих вершків:
- 3 стакани дуже холодних вершків для збиття (30% і вище)
- 1/4 склянки просіяної цукрової пудри
Шоколадний декор:
- 250 грамів чорного шоколаду 60% какао
Вишня та декор:
- 2 1/2 склянки вишні (замороженої або свіжої)
- 50 грамів чорного шоколаду (для стружки за бажанням)
- Вишні для декору
Приготування:
Бісквіт:
Нагрійте духовку до 175 градусів, застеліть пергаментом та змажте дві форми 20-22 см вершковим маслом та присипте какао. Всі сухі інгредієнти змішайте у мисці силіконовою лопаткою. У середній мисці змішайте всі вологі інгредієнти, теплу воду додавайте поступово, щоб не зварити яйця. Змішайте сухі і вологі інгредієнти 2-3 хвилини, тісто має бути досить рідке. Вилийте тісто в обидві форми порівну. Випікайте 45 хвилин або доки пропечеться. Остудіть 10 хвилин, вийміть з форми та остудіть повністю.
Вишневий лікерний сироп:
Помістіть цукор та воду у маленьку каструлю. Доведіть до кипіння і постійно перемішуйте. Додайте вишневий лікер та ром або віскі (за бажанням) та вимкніть вогонь та дайте охолонути.
Фростінг зі збитих вершків:
Збиті вершки та цукрову пудру збити міксером доки не будуть м’які піки. Миска та вінчик повинні бути холодними.
Шоколадний декор:
Розтопіть шоколад на водяній парі або у мікрохвильовій печі (20 секунд). Силіконовою лопаткою розмажте шоколад на великому шматі пергаментного паперу. Заверніть пергамент у трубочку та помістіть у холодильник або заморозьте. Розверніть та зробіть шоколадний декор (паркан).
Складання торту:
Розріжте навпіл кожний бісквіт горизонтально. Помістіть одну частину розрізаного бісквіта на підставку для торта або тарілку. Дуже ретельно намажте вишневим сиропом. Намажте збитими вершками (1 стакан), додайте 1 стакан вишні та ніжно придавіть наступним бісквітом. Те ж саме з рештою бісквітів. Задекоруйте шоколадом, посипте шоколадною стружкою та зробіть рози зі збитих вершків та прикрасьте вишнею за бажанням.
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа",
Також Знай.uа" писав,