Шоколадний торт "Чорний ліс" - із замороженою вишнею, лікером та шоколадом вразить наповал! Відомий кулінар Ектор Хіменес-Браво впевнений, якщо ви бажаєте, щоб у вас хтось закохався або навпаки ви хочете показати своє кохання — замість усіх слів просто приготуйте цей неперевершений торт. Він зазначає, що найсмачнішим шоколадний торт стає на другий та третій день після приготування.

Інгредієнти:

  • 2 склянки муки
  • 2 склянки цукру
  • 3/4 склянки какао
  • 2 ч. л. соди
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 1 ч. л. солі
  • 1/2 склянки олії
  • 1 склянка молока з 5 каплями лимонного соку або сироватки
  • 1 склянка добре теплої води
  • 2 великих яйця
  • 2 ч. л. ванілі

Шоколадний торт, фото: instagram.com/hectorjimenezbravo
Шоколадний торт, фото: instagram.com/hectorjimenezbravo

Вишневий лікерний сироп:

  • 1/2 склянки цукру
  • 1/2 склянки води
  • 1/4 склянки вишневого лікеру
  • 1/8 склянки рому або віскі (за бажанням)

Фростінг зі збитих вершків:

  • 3 стакани дуже холодних вершків для збиття (30% і вище)
  • 1/4 склянки просіяної цукрової пудри

Шоколадний декор:

Популярні новини зараз
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання Росія може завдати потужного удару по Україні 20 листопада: посольство США застерегло всіх Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім
Показати ще
  • 250 грамів чорного шоколаду 60% какао

Вишня та декор:

  • 2 1/2 склянки вишні (замороженої або свіжої)
  • 50 грамів чорного шоколаду (для стружки за бажанням)
  • Вишні для декору

Ектор Хіменес-Браво, фото: instagram.com/hectorjimenezbravo
Ектор Хіменес-Браво, фото: instagram.com/hectorjimenezbravo

Приготування:

Бісквіт:

Нагрійте духовку до 175 градусів, застеліть пергаментом та змажте дві форми 20-22 см вершковим маслом та присипте какао. Всі сухі інгредієнти змішайте у мисці силіконовою лопаткою. У середній мисці змішайте всі вологі інгредієнти, теплу воду додавайте поступово, щоб не зварити яйця. Змішайте сухі і вологі інгредієнти 2-3 хвилини, тісто має бути досить рідке. Вилийте тісто в обидві форми порівну. Випікайте 45 хвилин або доки пропечеться. Остудіть 10 хвилин, вийміть з форми та остудіть повністю.

Вишневий лікерний сироп:

Помістіть цукор та воду у маленьку каструлю. Доведіть до кипіння і постійно перемішуйте. Додайте вишневий лікер та ром або віскі (за бажанням) та вимкніть вогонь та дайте охолонути.

Фростінг зі збитих вершків:

Збиті вершки та цукрову пудру збити міксером доки не будуть м’які піки. Миска та вінчик повинні бути холодними.

Ектор Хіменес-Браво, фото: instagram.com/hectorjimenezbravo
Ектор Хіменес-Браво, фото: instagram.com/hectorjimenezbravo

Шоколадний декор:

Розтопіть шоколад на водяній парі або у мікрохвильовій печі (20 секунд). Силіконовою лопаткою розмажте шоколад на великому шматі пергаментного паперу. Заверніть пергамент у трубочку та помістіть у холодильник або заморозьте. Розверніть та зробіть шоколадний декор (паркан).

Складання торту:

Розріжте навпіл кожний бісквіт горизонтально. Помістіть одну частину розрізаного бісквіта на підставку для торта або тарілку. Дуже ретельно намажте вишневим сиропом. Намажте збитими вершками (1 стакан), додайте 1 стакан вишні та ніжно придавіть наступним бісквітом. Те ж саме з рештою бісквітів. Задекоруйте шоколадом, посипте шоколадною стружкою та зробіть рози зі збитих вершків та прикрасьте вишнею за бажанням.

Шоколадний торт, фото: instagram.com/hectorjimenezbravo
Шоколадний торт, фото: instagram.com/hectorjimenezbravo

Нагадаємо, швидка і смачна закуска з лаваша – як приготувати сирні палички з часником. Сирні палички в лаваші з часником — це дуже швидка і смачна закуска, яку можна приготувати за лічені хвилини

Як повідомляв портал "Знай.uа", ситний турецький суп з червоної сочевиці — страва, яка зарядить енергією на весь день. Готується швидше, ніж квасоля чи горох – оригінальний рецепт ситного турецького супу з сочевиці

Також Знай.uа" писав, картопляні биточки, як у дитинстві — швидкий рецепт улюбленої страви, яка розлетиться вмить