Сметану для кращої консистенції згущують з допомогою крохмалю. Його можна визначити реакцією на йод. У невеликій кількості сметани потрібно розмішати краплю йоду. Продукт з крохмалем у складі посиніє, а натуральний продукт пожовтіє.

Іноді сметану розбавляють сиром. Це можна перевірити, якщо розмазати сметану по склу тонким шаром. Натуральний продукт залишить рівний білий шар, а підробка – невеликі грудочки і розлучення.

Якісна сметана не має маргаринового присмаку і не гірчить.

Сметана повинна бути глянцевою, з легким кремовим відтінком. Матова сметана, швидше за все, містить загусники.

Окріп допоможе зрозуміти, якщо сметану розбавляли кефіром. Підробка буде створаживаться під дією гарячої води.

Популярні новини зараз
Повністю замінить ТЦК: які зміни чекають мобілізацію Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити" Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
Показати ще

Важливо уважно дивитися на упаковку, адже на полицях магазинів зараз продається не тільки сметана, але і сметанний продукт. Хоча зовні вони схожі, але за смаком будуть зовсім різними.

Сметану натуральну роблять з коров'ячого молока. А ось в сметанному продукті містяться рослинні жири і стабілізатори. Це робить продукт дешевше, але шкідливіше для організму людини.

Натуральна сметана містить вітаміни Е, В, С і РР; біотин (вітамін Н), який називають вітаміном молодості; каротин; рибофлавін; органічні кислоти; калій, кальцій, фосфор, магній, цинк, йод; тваринний білок; жири.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, шоколадний торт, який буде снитися ночами.

Як повідомляв Знай. ua, швидкі пиріжки, які не потрібно ліпити.

Також Знай. ua писав, що оселедець замінила "шубу" на щось інтригуюче — страва ресторанного рівня з найпростіших продуктів.