Сметану для кращої консистенції згущують з допомогою крохмалю. Його можна визначити реакцією на йод. У невеликій кількості сметани потрібно розмішати краплю йоду. Продукт з крохмалем у складі посиніє, а натуральний продукт пожовтіє.

Іноді сметану розбавляють сиром. Це можна перевірити, якщо розмазати сметану по склу тонким шаром. Натуральний продукт залишить рівний білий шар, а підробка – невеликі грудочки і розлучення.

Якісна сметана не має маргаринового присмаку і не гірчить.

Сметана повинна бути глянцевою, з легким кремовим відтінком. Матова сметана, швидше за все, містить загусники.

Окріп допоможе зрозуміти, якщо сметану розбавляли кефіром. Підробка буде створаживаться під дією гарячої води.

Популярні новини зараз

Slavia відверто зізналася, що відчуває до Дзідзьо після розлучення: "Михайлові не дуже сподобалося"

У Путіна "впав" Кремль

Наталя Могилевська показала, яка з неї "господиня": павуки на люстрі і павутина по кутах

Укрзалізниця підготувала невакцинованим українцям неприємний сюрприз: квиток на поїзд і 300 гривень

Показати ще

Важливо уважно дивитися на упаковку, адже на полицях магазинів зараз продається не тільки сметана, але і сметанний продукт. Хоча зовні вони схожі, але за смаком будуть зовсім різними.

Сметану натуральну роблять з коров'ячого молока. А ось в сметанному продукті містяться рослинні жири і стабілізатори. Це робить продукт дешевше, але шкідливіше для організму людини.

Натуральна сметана містить вітаміни Е, В, С і РР; біотин (вітамін Н), який називають вітаміном молодості; каротин; рибофлавін; органічні кислоти; калій, кальцій, фосфор, магній, цинк, йод; тваринний білок; жири.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, шоколадний торт, який буде снитися ночами.

Як повідомляв Знай. ua, швидкі пиріжки, які не потрібно ліпити.

Також Знай. ua писав, що оселедець замінила "шубу" на щось інтригуюче — страва ресторанного рівня з найпростіших продуктів.