На прилавках магазинів та супермаркетів нам часто попадаються на очі численні сирні підробки. Виробники масово здешевлюють цей продукт, додаючи в нього велику кількість замінників молока, зокрема й пальмову олію. Наслідком вживання таких продуктів є надлишковий жир, який засмічує судини, завдає сильного удару по печінці та підшлунковій залозі. Тому кожному слід навчитися відрізняти якісний сир від сирного продукту.

Деякі виробники пишуть про це просто на упаковці, однак таким продуктам взагалі не місце у магазинах. Не варто попадатися на гачок дешевизни, оскільки згодом доведеться заплатити набагато дорожче — своїм здоров'ям. Обходити стороною рекомендується і сир у вакуумній упаковці.

Тверді сорти сиру, скріншот: YouTube
Тверді сорти сиру, скріншот: YouTube

Вибирати слід шматок, відрізаний від цілої головки, так у вас буде менше шансів натрапити на підробку. На корочці сирного кола не повинно бути жодних тріщин і нальоту, інакше є ризик придбати разом з сиром шкідливі бактерії або купити дорогий, але зовсім не смачний сир. Якісний сир вирізняється рівномірним малюнком та структурою, рівними симетричними дірочками. При виборі пармезану та інших подібних сортів слід звертати увагу на ціну і репутацію виробника.

Не зайвим буде протестувати сир на якість. Для цього потрібно взяти шматочок придбаного сиру кімнатної температури і акуратно зігнути його під прямим кутом. Сир не повинен тріснути на місці вигину! Фахівці радять відмовитися від пухкого сиру, який легко кришиться і мнеться. Скоріш за все такий продукт містить пальмову олію, змішану з сухим молоком і барвниками.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Тверді сорти сиру, скріншот: YouTube
Тверді сорти сиру, скріншот: YouTube

Тверді сорти сиру, скріншот: YouTube
Тверді сорти сиру, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, швидка і смачна закуска з лаваша – як приготувати сирні палички з часником. Сирні палички в лаваші з часником — це дуже швидка і смачна закуска, яку можна приготувати за лічені хвилини

Як повідомляв портал "Знай.uа", ситний турецький суп з червоної сочевиці — страва, яка зарядить енергією на весь день. Готується швидше, ніж квасоля чи горох – оригінальний рецепт ситного турецького супу з сочевиці

Також Знай.uа" писав, картопляні биточки, як у дитинстві — швидкий рецепт улюбленої страви, яка розлетиться вмить