Кисіль вважають унікальним напоєм, який допоможе не тільки схуднути, але навіть володіє корисними лікувальними властивостями. Вівсяний кисіль володіє вітамінами групи В, Р, А, а також містить важливі для організму калій, магній, залізо і фтор.

Кисіль з вівса корисний тим, що в ньому містяться складні вуглеводи, які дають енергію на весь день і не перетворюються на зайві сантиметри на талії. Крім того, в даному продукті велику кількість клітковини.

При цьому більшість корисних речовин засвоюються краще не у вигляді каші, а саме кисіль. Для того, щоб отримати від каші корисні властивості, її потрібно готувати не менше 15 хвилин.

Кисіль з вівса, фото: sovkusom
Кисіль з вівса, фото: sovkusom

Кисіль рекомендують вживати тим, у кого є:

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще
  • виснаження
  • гіпертонія
  • виразки та гастрити
  • кишкові розлади
  • цукровий діабет
  • алергія
  • дисбактеріоз

Для приготування класичного киселя для схуднення знадобиться:

Стандартні вівсяні пластівці залити сирою водою, бажано додати 100 мл кефіру. Залишити настоюватися в холодильнику на добу. За цей час пару раз перешкодити.

Потім процідити пластівці через сито. Рідина залишити настоюватися. Коли утворюється внизу мутний шар, злийте всю воду, а отриманий концентрат використовуйте для приготування білого киселя.

Концентрат варто розбавити водою 1:1 і посолити. Після цього ставимо на маленький вогонь і варити до того, як кисіль загусне. Отриманий напій можна доповнити цукром, вершковим або рослинним маслом.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, безсмертна класика з салом і часником.

Як повідомляв Знай. ua, кулінарні шедеври не змусять стояти біля плити цілий день.

Також Знай. ua писав, про рецепт рулету лаваша з яблуками - крутіше будь-якого штруделя з простих інгредієнтів.