Безсумнівно найсмачнішою ковбасою більшість назве домашню. Приготовані своїми руками, за своїм смаком, зі свіжих та натуральних інгредієнтів, м'ясні вироби набагато перевершать магазинні. Кишки для ковбаси рекомендується купувати очищені, однак і вдома їх слід ретельно підготувати. Нижче описані три прості
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Ковбаса домашня
Інгредієнти:
- 1 кг свинини
- 200 г телятини
- 400 г сала
- 8 зуб. часнику
- 0,5 ч. л. чорного меленого перцю
- 2–3 ч. л. солі
- 2–3 ст. л. води
- 2–4 кишки
Приготування:
Підготуйте очищені кишки, ретельно вимивши їх під краном проточною водою. Потім обов'язково потримайте їх холодній воді з сіллю і оцтом 3–4 години. Потім знову промийте під проточною водою. М'ясо та сало наріжте дрібними кубиками, посоліть, поперчіть, додайте розтертий часник і добре перемішайте. Влийте трохи кип'яченої води.
Підготовленим фаршем з допомогою спеціальної насадки до м'ясорубки наповніть кишки, бажано не дуже щільно. Наповнені ковбаси зав'яжіть і покладіть їх в холодильник на 4–5 годин. Потім ковбасу викладіть на деко і проколіть голкою в декількох місцях, щоб вийшло повітря. Смажте м'ясо на сковороді або запікайте в духовці приблизно 1 годину.
Селянська рублена ковбаса
Інгредієнти:
- 2,5 кг жирної свинини
- 0,25 ч. л. меленого чорного перцю
- 0,25 ч. л. меленого запашного перцю
- 3 зуб. часнику
- 0,25 ч. л. харчової селітри
- 0,5 ч. л. цукру
- 0,3 скл. солі
- 2–3 кишки
Приготування:
Жирне свиняче м'ясо очистити від жилок і плівок та нарізати його на шматочки завтовшки 1,5–2 см. Змішати всі сухі інгредієнти і цією сумішшю пересипати м'ясо. Залишити його на 24 години в холодному місці. Наповнити підготовленим м'ясом очищені кишки, зав'язати їх, проколоти в декількох місцях голкою і поставити в гарячу духовку. Запікати при 180–200° приблизно 35–40 хвилин до готовності.
Українська запечена ковбаса
Інгредієнти:
- 1 кг напівжирної свинини
- 18 г солі
- 2 г цукру
- 2,5 г чорного меленого перцю
- 10 г часнику
- 2–3 кишки
- жир за смаком
Приготування:
Напівжирну свинину пропустити через м'ясорубку, використовуючи решітку з великими отворами. Додайте до неї сіль, цукор, перець і пропущений через прес часник. Ретельно перемішати. Наповнити цим фаршем підготовлені кишки, зав'язати їх з обох сторін і згорнути спіраллю у 2–4 витки. Перев'язати навхрест шпагатом.
Ковбасу викласти на змащене жиром деко, проколоти в декількох місцях голкою і відправити в духовку. Запікати при 180°, через 20–30 хвилин ковбасу дістаньте і переверніть, злийте жир і запікайте ще 30–35 хвилин. Охолоджуйте ковбасу на деку протягом 6–8 годин. Зберігати таку ковбасу потрібно загорнутою в пергаментний папір.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа",
Також Знай.uа" писав,