Ці десерти з дитинства справжня ностальгічна бомба. Спогади про улюблені солодощі одразу ж підіймають настрій. Водночас ласощі настільки прості, що приготувати їх зможе кожен. Нижче описано декілька найбільш популярних рецептів, зокрема шоколадна ковбаса, молочні вафлі, кекс, тістечко "Персик", пиріжки з повидлом, торти "Наполеон".

Шоколадна ковбаса

Інгредієнти:

  • 150 г згущеного молока
  • 100 г вершкового масла
  • 300 г пісочного печива
  • 3 ст. л. какао-порошку
  • волоські горіхи за смаком
  • родзинки за смаком

Приготування:

Пісочне печиво подрібнюємо в крихту руками або блендером. Перемішуємо його зі згущеним молоком і какао. Додаємо подрібнені горішки і родзинки, які можна попередньо замочити. У масу даємо м'яке вершкове масло. Ретельно все вимішуємо та викладаємо суміш на харчову плівку. Формуємо з маси ковбаску та ставимо його мінімум на 3 години в холодильник.

Шоколадна ковбаса, скріншот: YouTube
Шоколадна ковбаса, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень Ощадбанк скасував обмеження для власників карток: що стане безкоштовним Росія може завдати потужного удару по Україні 20 листопада: посольство США застерегло всіх В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
Показати ще

Молочні вафлі

Інгредієнти:

  • 120 г пшеничного борошна
  • 50 г вершкового масла
  • 50 г цукру
  • 3 яйця
  • 150 мл молока
  • щіпка солі
  • ванілін за смаком

Приготування:

Міксером збити м'яке вершкове масло з цукром. Додати до них жовток, трохи солі і ванілін. Поступово підсипати борошно. В кінці додаємо молоко та ретельно перемішуємо. Накриваємо місткість з тістом плівкою і залишаємо на годину. Перед виготовленням вафель збийте білок і додайте його в тісто. Ретельно перемішайте інгредієнти. Готуйте вафлі у розігрітій вафельниці.

Молочні вафлі, скріншот: YouTube
Молочні вафлі, скріншот: YouTube

Кекс

Інгредієнти:

  • 4 ст. л. цукру
  • 4 яйця
  • 175 г вершкового масла
  • 1 скл. пшеничного борошна
  • 0,5 ч. л. соди
  • ванілін за смаком
  • коньяк за смаком
  • родзинки за смаком

Приготування:

М'яке вершкове масло (150 г) міксером збиваємо з цукром. Далі додаємо яйця. Поступово підсипаємо борошно та інші інгредієнти. Ложкою місимо тісто. Форму для кексів змащуємо залишками вершкового масла, присипаючи борошном. Акуратно перекладаємо в неї тісто. Випікаємо кекс в розігрітій до 180 градусів духовці 15–20 хвилин. Контролюємо готовність за допомогою шпажок.

Кекс, скріншот: YouTube
Кекс, скріншот: YouTube

Тістечко "Персик"

Інгредієнти:

  • 2 яйця
  • 50 г сметани
  • 150 г цукру
  • 50 г вершкового масла
  • 300 г пшеничного борошна
  • 0,5 ч. л. соди
  • 1 ч. л. оцту
  • абрикосове варення за смаком
  • яблучний сік за смаком
  • харчовий барвник (червоний) за смаком

Приготування:

Міксером збиваємо яйця з цукром. Коли вони перетворяться в піну, додаємо сметану і м'яке вершкове масло. Все перемішуємо. Поступово додаємо борошно і соду. Можна попередньо погасити соду оцтом. Вимісити тісто, яке має бути густе і липке за консистенцією. Сформувати з нього кульки та викласти їх на деко, вистелене пергаментом.

Кожну кульку потрібно трохи придавити. Готувати тістечка в розігрітій до 180 градусів духовці 15 хвилин. Далі дати їм охолонути та видали серцевину. Наповнити тістечка варенням і з'єднати. Окремо змішати яблучний сік з декількома краплями барвника. Вмокнути у цю рідину тістечка, та обваляти в цукрі.

Тістечко "Персик", скріншот: YouTube
Тістечко "Персик", скріншот: YouTube

Пиріжки з повидлом

Інгредієнти:

  • 1 ст. л. цукру
  • 1 ст. л. солі
  • 15 г швидкорозчинних дріжджів
  • 1 л води
  • 50 мл соняшникової олії
  • 1,3 кг пшеничного борошна
  • повидло за смаком

Приготування:

В миску влити теплу воду, додати до неї дріжджі і цукор. Перемішати і дати трохи постояти. Потім поступово просіяти в миску борошно і сіль, безперестанно помішуючи. Додати масло та перемішати масу. Накрити місткість плівкою, залишити в теплому місці на 1–1,5 години. Потім пом'яти його з усіх боків і знову залиш підійматися. Воно зросте мінімум у 2 рази.

Готове тісто поділити на кульки та викласти їх на деко. Накрити рушником і залишити на 15 хвилин. Потім зробити в кожному поглиблення і начинити повидлом. Защипнути тісто і примняти заготовку. Нехай пиріжки полежать ще 15 хв, а потім можна їх готувати. Обсмажити ласощі в гарячому маслі до появи золотисто-карамельної скоринки. Просушити вироби серветками.

Пиріжки, скріншот: YouTube
Пиріжки, скріншот: YouTube

Торт "Наполеон"

Інгредієнти для коржів:

  • 12 ст. л. пшеничного борошна
  • 200 р маргарину
  • 100 г вершкового масла
  • 1 скл. води
  • 1 яйце
  • 1 ст. л. оцту

Інгредієнти для крему:

  • 0,5 л молока
  • 1,5 скл. цукру
  • 2 ст. л. пшеничного борошна
  • 200 г вершкового масла

Приготування:

Маргарин і вершкове масло порубати ножем на дрібні шматочки. Просіяти до них борошно, знову все посікти. Залити цю суміш оцтом і водою кімнатної температури. Вбити яйце і замісити тісто. Розкачати з тіста 8–9 однакових тонких коржів. По черзі спекти їх у духовці при 180 градусах. Коржі повинні бути повністю сухими.

Тим часом поставити на вогонь молоко. Поступово всипати в нього цукор і борошно, помішуючи. Далі додати в крем вершкове масло і добре все вимісити. Остиглим кремом змастити коржі. Залишити торт просочуватися спочатку на столі, а потім поставити його в холодильник. Крихти для прикраси можна зробити з одного коржа.

Торт "Наполеон", скріншот: YouTube
Торт "Наполеон", скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, з манкою, морепродуктами та солоними огірками — несподівані рецепти омлетів, яких ви ще не куштували. Оригінальні рецепти омлетів

Як повідомляв портал "Знай.uа", з фрикадельками, класичний курячий та з макаронами — легкі весняні супи на будь-який смак. Чудове тріо — легкі супи на курячому бульйоні на будь-який смак

Також Знай.uа" писав, швидкий торт зі сметанним кремом без випічки — ніжний десерт з найпростіших продуктів. Торт з крихти зі сметанним кремом виходить надзвичайно смачним і ніжним