Ці десерти з дитинства справжня ностальгічна бомба. Спогади про улюблені солодощі одразу ж підіймають настрій. Водночас ласощі настільки прості, що приготувати їх зможе кожен. Нижче описано декілька найбільш популярних
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяШоколадна ковбаса
Інгредієнти:
- 150 г згущеного молока
- 100 г вершкового масла
- 300 г пісочного печива
- 3 ст. л. какао-порошку
- волоські горіхи за смаком
- родзинки за смаком
Приготування:
Пісочне печиво подрібнюємо в крихту руками або блендером. Перемішуємо його зі згущеним молоком і какао. Додаємо подрібнені горішки і родзинки, які можна попередньо замочити. У масу даємо м'яке вершкове масло. Ретельно все вимішуємо та викладаємо суміш на харчову плівку. Формуємо з маси ковбаску та ставимо його мінімум на 3 години в холодильник.
Молочні вафлі
Інгредієнти:
- 120 г пшеничного борошна
- 50 г вершкового масла
- 50 г цукру
- 3 яйця
- 150 мл молока
- щіпка солі
- ванілін за смаком
Приготування:
Міксером збити м'яке вершкове масло з цукром. Додати до них жовток, трохи солі і ванілін. Поступово підсипати борошно. В кінці додаємо молоко та ретельно перемішуємо. Накриваємо місткість з тістом плівкою і залишаємо на годину. Перед виготовленням вафель збийте білок і додайте його в тісто. Ретельно перемішайте інгредієнти. Готуйте вафлі у розігрітій вафельниці.
Кекс
Інгредієнти:
- 4 ст. л. цукру
- 4 яйця
- 175 г вершкового масла
- 1 скл. пшеничного борошна
- 0,5 ч. л. соди
- ванілін за смаком
- коньяк за смаком
- родзинки за смаком
Приготування:
М'яке вершкове масло (150 г) міксером збиваємо з цукром. Далі додаємо яйця. Поступово підсипаємо борошно та інші інгредієнти. Ложкою місимо тісто. Форму для кексів змащуємо залишками вершкового масла, присипаючи борошном. Акуратно перекладаємо в неї тісто. Випікаємо кекс в розігрітій до 180 градусів духовці 15–20 хвилин. Контролюємо готовність за допомогою шпажок.
Тістечко "Персик"
Інгредієнти:
- 2 яйця
- 50 г сметани
- 150 г цукру
- 50 г вершкового масла
- 300 г пшеничного борошна
- 0,5 ч. л. соди
- 1 ч. л. оцту
- абрикосове варення за смаком
- яблучний сік за смаком
- харчовий барвник (червоний) за смаком
Приготування:
Міксером збиваємо яйця з цукром. Коли вони перетворяться в піну, додаємо сметану і м'яке вершкове масло. Все перемішуємо. Поступово додаємо борошно і соду. Можна попередньо погасити соду оцтом. Вимісити тісто, яке має бути густе і липке за консистенцією. Сформувати з нього кульки та викласти їх на деко, вистелене пергаментом.
Кожну кульку потрібно трохи придавити. Готувати тістечка в розігрітій до 180 градусів духовці 15 хвилин. Далі дати їм охолонути та видали серцевину. Наповнити тістечка варенням і з'єднати. Окремо змішати яблучний сік з декількома краплями барвника. Вмокнути у цю рідину тістечка, та обваляти в цукрі.
Пиріжки з повидлом
Інгредієнти:
- 1 ст. л. цукру
- 1 ст. л. солі
- 15 г швидкорозчинних дріжджів
- 1 л води
- 50 мл соняшникової олії
- 1,3 кг пшеничного борошна
- повидло за смаком
Приготування:
В миску влити теплу воду, додати до неї дріжджі і цукор. Перемішати і дати трохи постояти. Потім поступово просіяти в миску борошно і сіль, безперестанно помішуючи. Додати масло та перемішати масу. Накрити місткість плівкою, залишити в теплому місці на 1–1,5 години. Потім пом'яти його з усіх боків і знову залиш підійматися. Воно зросте мінімум у 2 рази.
Готове тісто поділити на кульки та викласти їх на деко. Накрити рушником і залишити на 15 хвилин. Потім зробити в кожному поглиблення і начинити повидлом. Защипнути тісто і примняти заготовку. Нехай пиріжки полежать ще 15 хв, а потім можна їх готувати. Обсмажити ласощі в гарячому маслі до появи золотисто-карамельної скоринки. Просушити вироби серветками.
Торт "Наполеон"
Інгредієнти для коржів:
- 12 ст. л. пшеничного борошна
- 200 р маргарину
- 100 г вершкового масла
- 1 скл. води
- 1 яйце
- 1 ст. л. оцту
Інгредієнти для крему:
- 0,5 л молока
- 1,5 скл. цукру
- 2 ст. л. пшеничного борошна
- 200 г вершкового масла
Приготування:
Маргарин і вершкове масло порубати ножем на дрібні шматочки. Просіяти до них борошно, знову все посікти. Залити цю суміш оцтом і водою кімнатної температури. Вбити яйце і замісити тісто. Розкачати з тіста 8–9 однакових тонких коржів. По черзі спекти їх у духовці при 180 градусах. Коржі повинні бути повністю сухими.
Тим часом поставити на вогонь молоко. Поступово всипати в нього цукор і борошно, помішуючи. Далі додати в крем вершкове масло і добре все вимісити. Остиглим кремом змастити коржі. Залишити торт просочуватися спочатку на столі, а потім поставити його в холодильник. Крихти для прикраси можна зробити з одного коржа.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа",
Також Знай.uа" писав,