Хачапурі по-аджарськи вразять ароматом, неймовірним смаком розтопленого сиру сулугуні і ніжним хрустким краєчком. Ніжні сирні хачапурі з яйцем подарують задоволення навіть процесом приготування. Відламайте шматочок, занурте його в сир присмачений олією і курячим яйцем — і ви будете вражені!

Інгредієнти для тіста:

  • Вода (трохи більш як 0,5 літра);
  • Сіль, цукор — 50 грамів
  • Борошно — 1 кілограм
  • Сухі дріжджі — 10 грамів

Інгредієнти для начинки:

  • Курячі жовтки — по одному в кожен хачапурі
  • Вершкове масло — за смаком
  • Сири на вибір — моцарела або сулугуні — 1 кілограм

Хачапурі, скріншот: YouTube
Хачапурі, скріншот: YouTube

Приготування:

Популярні новини зараз
Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі Який стаж не зарахують до пенсії: роки роботи просто викинуть Потрібна повна заміна: Vodafone нагадав важливе правило для 4G Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі
Показати ще

Змішайте 200 мл теплої води з цукром, сіллю і дріжджами та залиште в теплому місці на 10-15 хвилин, або поставте в духовку на 50 градусів. Слід ретельно стежити за температурою, щоб вона не підіймалася вище. У посудину насипте борошно, влийте отриману опару і замісіть тісто, поступово додаючи до нього воду, яка залишилася. Поставте тісто в тепле місце на 2 години, накривши його гарячим рушником.

Розімніть тісто, потім знову поставте його в тепло, воно має піднятися вдруге. Розділіть тісто на 10 частин, які стануть окремим "човником". Розкачайте кожну частину не надто тонко. Потріть моцарелу або сулугуні на великій тертці, насипте сир на краї і поверніть їх до центру. Таким чином, ви заховаєте сир в бортик човника. Продовжуйте згортати бортики до центру, поки між ними не залишиться одна смужка вільного простору.

Защипніть краї бортів з двох сторін так, щоб утворився човник, потім акуратно розтягніть бортики один від одного. Таким чином дно хачапурі теж стане трохи тоншим. Покладіть всередину човників тертий сир. Змастіть деко маслом або застеліть пергаментом, потім перекладіть туди готові човники. Випікайте 25 хвилин при 180°, а перед подачею покладіть у човник шматочок вершкового масла і яєчний жовток.

Хачапурі, скріншот: YouTube
Хачапурі, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, з манкою, морепродуктами та солоними огірками — несподівані рецепти омлетів, яких ви ще не куштували. Оригінальні рецепти омлетів

Як повідомляв портал "Знай.uа", з фрикадельками, класичний курячий та з макаронами — легкі весняні супи на будь-який смак. Чудове тріо — легкі супи на курячому бульйоні на будь-який смак

Також Знай.uа" писав, швидкий торт зі сметанним кремом без випічки — ніжний десерт з найпростіших продуктів. Торт з крихти зі сметанним кремом виходить надзвичайно смачним і ніжним