Хачапурі по-аджарськи вразять ароматом, неймовірним
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнти для тіста:
- Вода (трохи більш як 0,5 літра);
- Сіль, цукор — 50 грамів
- Борошно — 1 кілограм
- Сухі дріжджі — 10 грамів
Інгредієнти для начинки:
- Курячі жовтки — по одному в кожен хачапурі
- Вершкове масло — за смаком
- Сири на вибір — моцарела або сулугуні — 1 кілограм
Приготування:
Змішайте 200 мл теплої води з цукром, сіллю і дріжджами та залиште в теплому місці на 10-15 хвилин, або поставте в духовку на 50 градусів. Слід ретельно стежити за температурою, щоб вона не підіймалася вище. У посудину насипте борошно, влийте отриману опару і замісіть тісто, поступово додаючи до нього воду, яка залишилася. Поставте тісто в тепле місце на 2 години, накривши його гарячим рушником.
Розімніть тісто, потім знову поставте його в тепло, воно має піднятися вдруге. Розділіть тісто на 10 частин, які стануть окремим "човником". Розкачайте кожну частину не надто тонко. Потріть моцарелу або сулугуні на великій тертці, насипте сир на краї і поверніть їх до центру. Таким чином, ви заховаєте сир в бортик човника. Продовжуйте згортати бортики до центру, поки між ними не залишиться одна смужка вільного простору.
Защипніть краї бортів з двох сторін так, щоб утворився човник, потім акуратно розтягніть бортики один від одного. Таким чином дно хачапурі теж стане трохи тоншим. Покладіть всередину човників тертий сир. Змастіть деко маслом або застеліть пергаментом, потім перекладіть туди готові човники. Випікайте 25 хвилин при 180°, а перед подачею покладіть у човник шматочок вершкового масла і яєчний жовток.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа",
Також Знай.uа" писав,