Ведуча "Ревізору" (Новий канал) Юлія Панкова поділилася простим рецептом приготування корисного десерту - пирога з ревенем.

Ревінь вже з’явився у продажу. Хрусткі та соковиті стебла, відтінок яких – між рожевим і зеленим. На смак – дуже кислий, але при цьому й солодкий. Кажуть, що це нова полуниця, яку ми можемо використовувати, наприклад, у випічці, компотах та салатах.

Тож рекомендуємо вам побалувати себе смачним пирогом з ревенем за фірмовим рецептом ведучої "Ревізора" кулінара Юлії Панкової.

"Ревінь частіше піддають термообробці. Його можна запікати та варити. Хоч дехто любить їсти й сирим. Перед споживанням очистіть стебла, які вкриті жорсткою шкіркою. Адже її неприємно жувати. Важливо знати, що ревінь при термічній обробці втрачає колір. Якщо його використовувати як гарнір і готувати при низькій температурі, то відтінок, навпаки, стане насичено-рожевим", - розповіла Юля.

пиріг з ревеню, фото:Новий канал
пиріг з ревеню, фото:Новий канал

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки
Показати ще

Інгредієнти:

400 г – ревеню

80 г – цукру

4 шт. – яєць

150 г – 30% вершків

80 г – тертого мигдалю

230 г – вершкового масла

280 г – борошна

70 г – цукрової пудри

5 г – ванільного цукру

Приготування:

1. Для приготування тіста змішайте просіяне борошно, цукрову пудру, м’яке масло, ванільний цукор та один жовток. Ретельно все перемішайте. Скачайте колобок. Заверніть у харчову плівку та покладіть у холодильник на 30 хвилин.

2. Форму діаметром 26 см змастіть маслом. Розігрійте духовку до 180С.

3. Ревінь почистіть та поріжте таким чином, щоб стебла вмістились у форму. Викладіть їх в один ряд паралельно одне одному (найдовший по центру, як діаметр форми, зменшуючи до краю форми).

4.Для приготування крему збийте вершки, додайте 3 яйця, тертий мигдаль, цукор, що залишився, і знову збийте.

5. Розкачайте тісто, викладіть у форму, розрівняйте поверхню. Розкладіть підготовлені стебла ревеню паралельно одне одному в один ряд. Залийте вершково-мигдальним кремом.

6. Випікайте 40-50 хвилин при температурі 180° С до золотистого кольору.

7. Дайте повністю охолонути. Подавайте з кулькою морозива.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, МайстерШеф Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом ароматної курки з золотистою скоринкою

Як повідомляв портал Знай.ua, Клопотенко з МастерШеф поділився рецептом королівської рибки з ніжним соусом

Також Знай.ua писав, суддя МастерШеф поділився рецептом ідеального маринаду для шашлику