Зірковий кухар, ведучий телепрограми "МастерШеф" Ектор Хіменес-Браво поділився вельми цікавим рецептом золотистої запеченої курки, просто пальчики оближеш.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПро це стало відомо завдяки новій публікації Ектора в мережі Isntagtam.
"Коли на дворі дощ, а вся родина зголодніла, я беру цей дуже простий рецепт і готую курку для всіх! Називаю такі рецепти все в одній мисці. Смачна, ароматна і з скоринкою, зробить цей день сонячним!", - пише Ектор.
Інгредієнти:
• 2-3 кг цілої курки кімнатної температури, розрізаної навпіл
• 50 грам вершкового масла кімнатної температури
• 60 мл білого вина Chardonnay або Sauvignon blanc (за бажанням)
• 1/2 лимона
• сіль і перець за смаком
• 1 кг картоплі, порізаного на шматочки, злегка привареною (5-7 хвилин у киплячій воді)
• 4 зубчики часнику, дрібно нарізаних
• 1 головка часнику трохи очищена і порізана навпіл, і посередині впоперек не до кінця
• 3 гілочки розмарину
• 1 болгарський перець порізаний на квадратики
• 1 біла цибуля порізана на квадратики
• 1 ст. л. дрібно нарізаного імбиру або імбирного порошку
Спосіб приготування:
• відкладіть трохи оливкової олії, часнику, цибулі, перцю, солі і перцю і замаринуйте злегка приварену картоплю
• намажте курку оливковою олією, вершковим маслом, вином і соком лимона і під шкірою теж.
• нагрійте духовку до 200 °C. Змастіть маслом форму.
• намажте часником, змішайте всі інгредієнти з куркою викладіть картоплю навколо курки.
• головку часнику і додайте розмарин всередині курки
• викладіть у форму грудкою вгору. Запікайте 15 хвилин, змащуйте соусом час від часу.
• змащуйте соусом поки не буде золотистої скоринки і зубочистка не буде виходити чистою
• вийміть з духовки, закрийте фольгою і дайте відпочити 10 хвилин перед подачею.
Смачного тобі!
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, ви весь час робили це не правильно - шеф-кухар показав, як готувати найсмачніше картопляне пюре.
Як повідомляв Знай.uа з фрикадельками, класичний курячий і з макаронами — легкі весняні супи на будь-який смак.
Знай.uа писав, від цієї рибки за вуха не відтягнеш — апетитний мінтай під маринадом з овочів.