Відомий канадський та український шеф-кухар, а також суддя проекту "МастерШеф" Україна Ектор Хіменес-Браво розповів, як під час карантину зробити будь-яку родину щасливу, оприлюднивши найпростіший рецепт вишуканого десерту Тірамісу.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВідповідний допис він оприлюднив на власній Instagram-сторінці.
"Що зробити, щоб сім’я була щасливою? Дати їм багато Тірамісу!) Найпростіший і найсмачніший рецепт улюбленого десерта Планети Земля!", - написав він.
Так, для десерту Тірамісу потрібні такі інгредієнти:
- 300 мл дуже міцної кави (еспресо) кімнатної температури
- 90 мл лікеру Grand Marnier/Куантро (можна замінити апельсиновим фрешем)
- 40-45 шт. печива дамські пальчики
- 450 грамів сиру маскарпоне холодного або кімнатної температури
- 60 мл темного рому (за бажанням)
- 4 великих яйця, розділених на білки та жовтки
- 100 грамів цукру (розділеного на дві частини)
- 1/2 ч.л. ванільного екстракту
- 480 мл жирних вершків (30%)
- 1/8 ч.л. солі
- несолодке какао
Спосіб приготування:
1. Вам знадобиться велика скляна форма 20 на 30 см.
2. Змішайте еспресо та Grand Marnier/Куантро. Дуже швидко окуніть печиво у цю суміш, не робіть його м’яким, тільки секунда з кожної сторони. Викладіть щільно у форму.
3. Зробіть крем з маскарпоне: ручним блендером або мікресом з силіконовою насадкою, збийте маскарпоне та ром разом на середній швидкості до однорідності.
4. У іншій мисці на водяній парі збийте жовтки та 50 грамів цукру до піни, не дайте жовткам зваритись (всього збивайте до 5 хвилин). Зніміть та зразу влийте у суміш маскарпоне. Збивайте на середній швидкості до однорідності.
5. Збийте вершки - ручним блендером або насадкою вінчик з ваніллю на середньо-високій швидкості до середніх піків (3-4 хвилини). Обережно введіть вершки у суміш маскарпоне.
6. Збийте білки: чистою насадкою вінчик збийте білки з сіллю на середньо-високій швидкості до піни (1 хвилину), збільшіть швидкість та додайте поступово 50 грамів цукру, збивайте ще 4-5 хвилин до середніх піків та введіть у крем маскарпоне.
7. Нанесіть половину крему маскарпоне рівномірно на шар печива.
8. Занурте все печиво що залишилось у кавову суміш і викладіть зверху на крем маскарпоне, дуже обережно натискаючи на печиво, зробіть шар щільним. Зверху викладіть шар крему маскарпоне, поставте у холодильник, не закриваючи на 2-3 години.
9. Через сито посипте гарним шаром какао, витріть форму та поставте в холодильник під плівкою на всю ніч. Подавайте з ягодами та м’ятою. Зберігайте до 3 днів у холодильнику.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа",
Також Знай.uа" писав,