Маринад на кефірі є одним з найпоширеніших серед любителів шашлику.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВарто зазначити, що цей маринад саме за таким рецептом готували ще наші бабусі і дідусі. І зрозуміло чому, адже м'ясо виходить ніжне і рум'яне.
Необхідні продукти:
Курячі стегна / крила - 2-3 кг.
Кефір (жирність 3,2%).
Цибуля - 1 кг.
Пучок петрушки.
Сіль, спеції, перець за смаком.
Приготування:
1. М'ясо потрібно добре промити і витерти паперовим рушником.
2. Наріжте цибулю тонкими півкільцями. Намагайтеся різати її тонким шаром, тоді вона наситить кожен шматок м'яса власним соком.
3. Курку помістити в глибоку ємність, полити розчавленою цибулею. Підсипати цибулю в процесі перемішування м'яса.
4. Налийте кефір.
5. Додайте приправу, посоліть і не забудьте про перець. Відмінно підійдуть спеції для шашлику, але можна використовувати будь-які для м'яса. Також можна додати базилік або розмарин для аромату.
Порада: якщо ви хочете отримати засмаглу скоринку, як з красивих картинок, то додайте куркуму або паприку.
6. Додаємо зелень, наприклад, петрушку. Дрібно нарізати її не варто, інакше петрушка згорить в процесі приготування м'яса.
7. Накриваємо наш маринад тарілкою і залишаємо маринуватися до 4 годин. Не варто залишати м'ясо на сонечку, знайдіть для нього прохолодне місце.
8. Нанизуємо шматочки шашлику на шампури або викладаємо на решітку. Прибираємо залишки цибулі та зелені, щоб вони не згоріли і не зіпсували вигляд і смак.
9. Смажити курку до рум'яної скоринки близько 20-30 хвилин.
10. Готову страву подаємо з зеленню і свіжими овочами.
Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, ідеальний літній обід існує – рецепт легкого щавлевого супу з кислинкою
Як повідомляв портал Знай.ua, простий рецепт котлет в тісті поверне вас у дитинство
Також Знай.ua писав, як приготувати найсмачнішу страву Грузії у себе на кухні - рецепт хачапурі по-аджарськи з яйцем