Навіть сьогодні у багатьох школах і садках готують перевірені рецепти, які були популярними в радянських їдальнях. Вони дуже просто готуються і не вимагають особливих інгредієнтів. Для охочих зануритися у минуле і приготувати щось із тих часів нижче описано найпопулярніші рецепти.

Сосиски з зеленим горошком

Надзвичайно просте поєднання — відварені сосиски і трохи консервованого зеленого горошку, виявилося досить апетитним. Така страва разом зі свіжовипеченою булкою підійде любителям швидких перекусів.

Пельмені з оцтом

Раніше смак пельменів асоціювався саме з оцтом. Поруч з тарілкою ставили невеликий соусник з розчином 3%-ї оцтової кислоти і вмокали туди пельмені.

Пельмені, скріншот: YouTube
Пельмені, скріншот: YouTube

Молочна вермішель

Молочна вермішель найчастіше асоціюється з дитячим садочком. Щоб приготувати цю страву доведіть до кипіння 1 л молока, додайте 1 ст. л. вершкового масла, 1 ч. л. цукру і 50 г вермішелі. Варіть до готовності.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Котлети "за 11 копійок"

Ці котлетки їли в школах, на заводах і фабриках. А секрет смаку цієї страви — у чорному хлібі! Для їх приготування змішайте м'ясо і хліб або в однакових пропорціях, або 6 до 4. Додайте дрібно порізану цибулю, збийте 1 яйце і посоліть. Сформовані котлети обваляйте у панірувальних сухарях і випікайте 20–30 хвилин при температурі 200 °C.

Приготування котлет, скріншот: YouTube
Приготування котлет, скріншот: YouTube

Гуляш з підливою

Для приготування можна взяти 0,5 кг будь-якого м'яса, нарізати його кубиками, обсмажити, додати 50 г томатної пасти, 1 л води. Тушкувати під кришкою близько 40 хвилин. Тепер посолити і тушкувати ще 20 хвилин. Окремо обсмажити 150 г цибулі і 20 г борошна, з'єднати їх і акуратно влийте соус від м'яса, постійно помішуючи. Змішайте соус з м'ясом, додайте трохи цукру і лавровий лист, доведіть до кипіння і вимкніть.

Риба під маринадом з овочів

Наріжте соломкою і обсмажте в олії на невеликому вогні 3 моркви і 2 цибулини. Додайте стакан томатного пюре, перець, лавровий лист і гвоздику за смаком. Тушкуйте 20 хвилин, а потім влийте пів склянки 3%-ого оцту, 1,5 склянки води. Доведіть до кипіння, додайте по дрібці цукру і солі. Поки готується соус, обсмажте шматочки минтая. Охолодженим соусом полийте рибу і дайте настоятися.

Макарони по-флотськи

Для цієї надзвичайно простої страви знадобиться відварна яловичина, макарони, рослинна олія і цибуля. Відваріть і промийте макарони, яловичину пропустіть через м'ясорубку. Цибулю обсмажте і додайте її до фаршу, посоліть і поперчіть. Змішайте макарони з фаршем і подавайте до столу.

Макарони по-флотськи, скріншот: YouTube
Макарони по-флотськи, скріншот: YouTube

Салат "Вітамінний"

Цей салат був обов'язковою холодною закускою радянського меню. Для цього потрібно тонко нашаткувати 0,5 кг білокачанної капусти, додати 4 ст. л. оцту і 0,5 ч. л. солі. Прогріти в каструлі близько 3 хвилин, а потім остудити. Дрібно нарізати або натерти на тертці моркву, додати до капусти разом з цукром. Заправити салат олією, перемішати і дати настоятися кілька годин у холодильнику.

Червоний соус

Обсмажте на сухій сковороді 50 г борошна, а потім, помішуючи, влийте склянку теплої води. Окремо обсмажте на олії нарізані моркву і цибулю. Додайте 100 г томатної пасти, перемішайте і ще злегка обсмажте. Доведіть до кипіння 1 л м'ясного бульйону і акуратно помішуючи, влийте в нього борошно, розведене водою. Додайте підготовлені овочі і тушкуйте близько години. Соус можна заправити вершковим маслом або маргарином.

Компот з сухофруктів

Наріжте і покладіть в каструлю сухі яблука і груші, 0,5 склянки цукру, залийте 1 л води. Доведіть до кипіння і варіть ще 30 хвилин на маленькому вогні. Додайте 200 г інших промитих кілька разів сухофруктів і варіть компот ще 5 хвилин.

Узвар, скріншот: YouTube
Узвар, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, рогалики з заварним кремом – ароматна випічка для ідеального сніданку. Звичайний сніданок перетвориться у вишукане чаювання

Як повідомляв портал "Знай.uа", з фрикадельками, класичний курячий та з макаронами — легкі весняні супи на будь-який смак. Чудове тріо — легкі супи на курячому бульйоні на будь-який смак

Також Знай.uа" писав, швидкий торт зі сметанним кремом без випічки — ніжний десерт з найпростіших продуктів. Торт з крихти зі сметанним кремом виходить надзвичайно смачним і ніжним