Рогалики з заварним кремом нагадують смак дитинства. Випічка виходить м'якою та пухкою з солодкою ванільною начинкою. Такі рогалики чудово смакуватимуть зі свіжозавареним чаєм або кавою, і не лише на сніданок.

Інгредієнти для тіста:

  • Борошно – 500 г
  • Молоко – 250 мл
  • Цукор – 80 г
  • Яйця – 1 шт.
  • Вершкове масло – 40 г
  • Рослинна олія – 30 мл
  • Дріжджі – 6 грамів
  • Сіль — щіпка

Інгредієнти для заварного крему:

  • Молоко – 500 мл
  • Яйця – 1 шт.
  • Цукор – 160 г
  • Борошно – 90 г
  • Ванільний цукор – 10 г
  • Яйце - 1 шт.

Рогалики з заварним кремом, скріншот: YouTube
Рогалики з заварним кремом, скріншот: YouTube

Приготування

Популярні новини зараз

Скандал довкола "Танці з зірками": Гвоздьова зізналася, хто насправді повинен був перемогти

Трирічну принцесу розбив інсульт, молода мама благає про допомогу: "Донечка - моє серце"

Прогноз на зиму 2020-2021 в Україні: синоптик попередив про -24 морозу та снігопади

Лазебна пообіцяла українцям надбавку до пенсії: хто отримає по 400 і 500 гривень

Показати ще

Тісто: Борошно просійте через сито. Молоко трохи підігрійте, всипте у нього дріжджі і перемішайте їх вилкою. Даємо так постояти їм 4-5 хвилин. Вершкове масло розтопити на водяній бані або підігріти, воно повинно стати м'яким. Після того, як дріжджі постоять 5 хв, до молока додайте щіпку цукрового піску, 2-3 столові ложки борошна, перемішайте все і присипте зверху борошном. Тепер відставте в сторону на 15 хвилин.

Опісля в тісто, яке трохи піднялося, вбийте яйце, додайте вершкове масло і рослинну олію, знову все замішайте. Тепер частинами додаємо решту борошна. Замішуємо тісто приблизно 8-10 хв, щоб воно злегка прилипало до рук. Покладіть тісто у змащену олією посудину і накрийте її харчовою плівкою. Залиште в теплому місці на 60-90 хв поки тісто не збільшиться вдвічі.

Рогалики з заварним кремом, скріншот: YouTube
Рогалики з заварним кремом, скріншот: YouTube

Начинка: Змішайте яйце, цукор і борошно, влийте молоко і добре все розмішайте. Поставте крем на вогонь і, помішуючи, доведіть до загустіння. Коли крем стане густим, варіть на слабкому вогні ще 1-2 хв, щоб борошно повністю розчинилися. Зварений і ще гарячий крем щільно накрийте плівкою.

Рогалики: Готове тісто розділіть на 14-15 кульок. Кожен шматочок розкачайте в коло, викладіть на край столову ложку начинки і згорніть в рогалик, але не до кінця. Вільну частину розріжте візерунчастим або простим ножем. Рогалики змастіть яйцем і поставте в духовку на 25-30 хвилин розігріту до 180°.

Рогалики з заварним кремом, скріншот: YouTube
Рогалики з заварним кремом, скріншот: YouTube

Рогалики з заварним кремом, скріншот: YouTube
Рогалики з заварним кремом, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, з манкою, морепродуктами та солоними огірками — несподівані рецепти омлетів, яких ви ще не куштували. Оригінальні рецепти омлетів

Як повідомляв портал "Знай.uа", з фрикадельками, класичний курячий та з макаронами — легкі весняні супи на будь-який смак. Чудове тріо — легкі супи на курячому бульйоні на будь-який смак

Також Знай.uа" писав, швидкий торт зі сметанним кремом без випічки — ніжний десерт з найпростіших продуктів. Торт з крихти зі сметанним кремом виходить надзвичайно смачним і ніжним