Рогалики з заварним кремом нагадують смак дитинства.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнти для тіста:
- Борошно – 500 г
- Молоко – 250 мл
- Цукор – 80 г
- Яйця – 1 шт.
- Вершкове масло – 40 г
- Рослинна олія – 30 мл
- Дріжджі – 6 грамів
- Сіль — щіпка
Інгредієнти для заварного крему:
- Молоко – 500 мл
- Яйця – 1 шт.
- Цукор – 160 г
- Борошно – 90 г
- Ванільний цукор – 10 г
- Яйце - 1 шт.
Приготування
Тісто: Борошно просійте через сито. Молоко трохи підігрійте, всипте у нього дріжджі і перемішайте їх вилкою. Даємо так постояти їм 4-5 хвилин. Вершкове масло розтопити на водяній бані або підігріти, воно повинно стати м'яким. Після того, як дріжджі постоять 5 хв, до молока додайте щіпку цукрового піску, 2-3 столові ложки борошна, перемішайте все і присипте зверху борошном. Тепер відставте в сторону на 15 хвилин.
Опісля в тісто, яке трохи піднялося, вбийте яйце, додайте вершкове масло і рослинну олію, знову все замішайте. Тепер частинами додаємо решту борошна. Замішуємо тісто приблизно 8-10 хв, щоб воно злегка прилипало до рук. Покладіть тісто у змащену олією посудину і накрийте її харчовою плівкою. Залиште в теплому місці на 60-90 хв поки тісто не збільшиться вдвічі.
Начинка: Змішайте яйце, цукор і борошно, влийте молоко і добре все розмішайте. Поставте крем на вогонь і, помішуючи, доведіть до загустіння. Коли крем стане густим, варіть на слабкому вогні ще 1-2 хв, щоб борошно повністю розчинилися. Зварений і ще гарячий крем щільно накрийте плівкою.
Рогалики: Готове тісто розділіть на 14-15 кульок. Кожен шматочок розкачайте в коло, викладіть на край столову ложку начинки і згорніть в рогалик, але не до кінця. Вільну частину розріжте візерунчастим або простим ножем. Рогалики змастіть яйцем і поставте в духовку на 25-30 хвилин розігріту до 180°.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа",
Також Знай.uа" писав,