Супи - дуже корисна страва, яка підійде усій родині. Однак звичні рецепти, якими б хорошим вони не були, можуть набриднути. "Знай.ua" пропонує декілька оригінальних рецептів, які можуть розширити ваші уявлення про перші страви (які деякі народи їдять і не першою стравою).
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяТрадиційний чеський часниковий суп
Чеснечка (česnečka) сподобається і дорослим, і дітлахам - він дуже ароматний і корисний.
Інгредієнти:
2 л м'ясного бульйону (або води)
20 г вершкового масла
1 цибулина
1 головка часнику
3 середніх картоплини
1 яйце
3 ст. л. вершків
сіль, перець, зелень і прянощі за смаком
Вершкове масло розтопіть на сковороді і обсмажте на ньому подрібнені цибулю і пів головки часнику. Додайте нарізану кубиками картоплю і смажте 7 хвилин. Киньте засмажку в киплячий бульйон (воду) і варіть упродовж 15 хвилин.
В окремій посудині збийте яйце з вершками, додайте пів головки часнику, пропустивши зубчики через часникодавку. Додайте пару ложок киплячого бульйону (щоб підвищити температуру), а потім перелийте суміш в суп. Доведіть до кипіння, подавайте з грінками і зеленню.
Суп із зеленим горошком і м'ятою
Зелений горошок, у тому числі заморожений - звичний інгредієнт супів. Однак з ним можна приготувати дуже оригінальну страву, головний секрет якої полягає у використанні м'яти.
Інгредієнти:
1,5 л води
250 г замороженого зеленого горошку
3 картоплини
1 велика цибулина
1 зубчик часнику
м'ята
Доведіть воду в каструлі до кипіння, опустіть в неї нарізану кубиками картоплю, варіть 10 хвилин. Вершкове масло розтопіть на сковороді, обсмажте на ньому цибулю до золотистого кольору. Киньте цибулю в каструлю, додайте горошок, варіть на середньому вогні 10 хвилин. Посоліть суп за смаком. Влийте вершки, додайте подрібнений часник, дрібно нарізані листочки м'яти, доведіть суп до кипіння, зніміть з вогню.
Швидкий рибний суп з минтая
Минтай - широко доступна риба, тому готувати його можна упродовж усього року. Тим більше, що риба - надзвичайно важливе джерело омега-3 ненасичених жирних кислот, принципових у профілактиці серцево-судинних захворювань.
Інгредієнти:
30 г вершкового масла
100 мл вершків
сіль за смаком
500 г філе минтая
1 морквина
4 картоплини
1 л води
перець-горошок, за смаком
сіль за смаком
зелень кропу за смаком
Філе минтая наріжте шматочками середнього розміру і киньте у киплячу воду. Варіть 7 хвилин. Наріжте картоплю і моркву, додайте до риби. Посоліть і додайте декілька горошинок перцю. Варіть до готовності. При подачі заправте суп подрібненим кропом.
Гречаний суп з грибами
Гречка і гриби - класичне поєднання, яке ідеально пасує і до супів.
Інгредієнти:
2,5 л води
500 г картоплі
1 морква
1 цибулина
300 г печериць
3-4 ст. л. гречаної крупи
1 ст. л. соняшникової олії
2 ст. л. соєвого соусу
зелень за смаком
Гриби промийте, обдайте окропом, наріжте і киньте смажитися на сковороду. Додайте соєвий соус, потім подрібнену цибулю і терту моркву, смажте до напівготовності.
У киплячу воду киньте картоплю, нарізану кубиками, і промиту гречку. Варіть 10 хвилин, потім додайте грибну зажарку і варіть до готовності, приблизно чверть години. Посоліть, при подачі заправте зеленню за смаком (опціонально).
Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, раніше Ідеальний літній обід існує – рецепт легкого щавлевого супу з кислинкою.
Як повідомляв портал Знай.ua, Овочевий суп-пюре всього за 15 хвилин.
Також Знай.ua писав, Класичний гороховий суп з куркою - рецепт супу, який сподобається кожному.