Корисний чізкейк готується із суміші знежиреного крем-сиру і крем-сиру з пониженим вмістом жиру з додаванням сметани. Але, незважаючи на це, десерт виходить дуже оксамитовим і вершковим, так що складно здогадатися, що він практично дієтичний. На основу чізкейку з подрібнених пресованих крекерів з вершковим маслом викладається сирна маса, і десерт запікається в духовці на водяній бані. Після випікання дайте йому настоятися протягом ночі в холодильнику. Потім покрийте топінгами і насолоджуйтеся його ніжним ванільним смаком з тонкими цитрусовими нотками.

Сирні коржики, скріншот: YouTube
Сирні коржики, скріншот: YouTube

Харчова цінність однієї порції: Калорії 229, всього жирів 11 р., насичені жири 7 р., білки 11 р., вуглеводи 24 р., клітковина - р., холестерин 61 мг., натрій 319 мг., цукор - р.

Час приготування: 2 год. 10 хв. Складність: легко Порцій: 14

Інгредієнти за рецептом:

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

9 шт. цілих крекерів Грема з корицею, розламаних навпіл

2 ст. л. (30 гр.) вершкового масла, розтопленого

2 упаковки по 220 гр. вершкового крем-сиру нешатель з пониженим вмістом жиру, розм'якшеного

2 по 220 гр. знежиреного вершкового крем-сиру, розм'якшеного

1,5 ст. цукру 1 ст. сметани, з пониженим вмістом жиру

2 великих яйця

3 яєчних білка

2 ст. л. муки

1 ч. л. ванільного екстракту

1 ч. л. дрібно натертої цедри лимона

Різні топінги

Сирна запіканка з гречкою в мультиварці
Сирна запіканка з гречкою в мультиварці

Приготування страви за рецептом:

Розігрійте духовку до 175°С. Подрібніть крекери в кухонному комбайні до отримання крихти. Додайте 1-2 ст. л. води і вершкове масло, перемішайте, щоб зволожити крихту.

Оберніть роз'ємну форму діаметром 22 див. фольгою, щоб вода не потрапила всередину. Збризніть внутрішню поверхню форми кулінарним спреєм, викладіть на дно подрібнені крекери і притисніть.

Випікайте приблизно 8 хвилин. Потім остудіть протягом 10 хвилин. Тим часом міксером на помірно високій швидкості збийте обидва види сиру і цукор до однорідної консистенції, 5 хвилин, потім на низькій швидкості вмішайте сметану.

Злегка збийте в мисці 3 яєчних білка, потім додайте їх в сирну суміш разом з 2 цілими яйцями, борошном, ваніллю і лимонною цедрою. Збивайте на середній швидкості до отримання пишної маси близько 3 хвилин.

Викладіть суміш на корж. Поставте чізкейк у формі в жаровню і додайте достатньо теплої води, щоб вона доходила до чверті висоти стінок форми.

Випікайте, поки чізкейк не застигне, але все ще буде злегка тремтіти в центрі, приблизно 1 годину 10 хвилин. Вимкніть духовку і залиште чізкейк всередині, не відкриваючи дверцята протягом 20 хвилин. Дістаньте форму з водяної бані і поставте її на решітку. Пройдіться ножем навколо чізкейку, потім повністю остудіть. Поставте в холодильник мінімум на 8 годин. Прикрасьте чізкейк топпінгом.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, топ-5 швидких рецептів на 450 ккал - підійдуть навіть тим, хто на схудненні.

Як повідомляв портал "Знай.uа", з фрикадельками, класичний курячий та з макаронами — легкі весняні супи на будь-який смак. Чудове тріо — легкі супи на курячому бульйоні на будь-який смак.

Також "Знай.uа" писав, швидкий торт зі сметанним кремом без випічки — ніжний десерт з найпростіших продуктів. Торт з крихти зі сметанним кремом виходить надзвичайно смачним і ніжним.