Сьогодні ми можемо знайти величезну кількість рецептів, однак у наших предків таких можливостей не було. Їм доводилося самостійно придумувати ідеї для смачненького, щоб порадувати сім'ю. Так народжувалися прості і геніальні рецепти. Наприклад, Наполеон з 20-25 коржів. Розглянемо старовинний рецепт цього чудового тортика.
Спочатку потрібно приготувати заварний крем. Для цього потрібно розбити 6 яєць відокремити жовтки від білків. До жовтків додаємо 300 грам цукру і перемішуємо міксером. Не припиняючи заважати, додаємо 1.5 склянки молока, 200 гр. борошна, і перемішуємо до однорідної маси. Потім беремо каструлю, виливаємо туди масу, додаємо 1.5 літра молока, збиваємо. Крем потрібно варити до загустіння.

Торт "Наполеон", скріншот: YouTube
Торт "Наполеон", скріншот: YouTube


Як тільки крем загус, його потрібно ще раз збити (протягом 1 хв), і додати 150 гр. вершкового масла. Однак олія не потрібно топити. Необхідно дочекатися, поки він розтане на поверхні, і розподілити по верху крему. Коли крем охолоне до кімнатної температури, його треба злегка збити, додати 10 гр. ванільного цукру, і поставити ємність у холодильник.

Торт "Наполеон", скріншот: YouTube
Торт "Наполеон", скріншот: YouTube


Тісто також готується досить просто. В одну ємність потрібно висипати 500 гр борошна, 1 чайн. л. розпушувача і 1/2 чайн. л. соди. У другу – 1 яйце, 30 гр. цукру, 250 гр. молока і 180 гр. топленого (але не гарячого) олії. Ретельно перемішуємо вміст другої ємності, і додаємо в неї вміст першої ємності. З тіста нарізаємо 20 шматочків, розкачуємо коржі товщиною 1 мм Випікаємо по одному, при температурі 200 градусів, протягом 3 хвилин, до легкого рум'янцю.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Коли коржі готові, можна сформувати торт. Змащуємо коржі і викладаємо по одному один на одного. Зверху торт можна присипати крихтою з обрізків коржів і цукровою пудрою.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, користь і шкоду кави: правда і брехня про самому популярному напої на планеті.

Як повідомляв Знай.uа, за таким рецептом дерунів ви ще не готували – хрусткі картопляні оладки по-німецьки.

Знай.uа писав, сирний торт з вишневим желе – ягідна кислинка і ніжна солодка прошарок зведуть вас з розуму.