Пропонуємо спробувати
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнти:
- 1 кг помідорів
- 300 г винограду
- 4 зубчики часнику
- 1–2 листків смородини
- 2 парасольки кропу
- 2 гілочки петрушки
- 6 ст. л. цукру
- 1,5 ст. л. солі
- 3 ст. л. оцту
- вода
- гострий перець
- чорний перець по 5 горошин на банку
Приготування:
Тверді помідори помити і обірвати хвостики. Грона зеленого винограду теж добре промити і просушити. Кількість інгредієнтів слід розраховувати відповідно до розміру банок, оскільки даний рецепт розрахований на 2-літрові. Банки помити, висушити і простерилізувати, кришки облити окропом.
На дно банок викладіть по 2 зубчики часнику, лист смородини, гілочку петрушки, парасолька кропу і пару кілець перцю. Далі покладіть помідори і виноград. Помідори повинні бути щільно утрамбовані, але потрібно намагатися не пошкодити їх.
Сіль і цукор розділіть навпіл і висипте у банки. Додаємо чорний перець горошком. Кип'ятимо воду і заливаємо помідори, прикриваємо банки чистими кришками. Через 15 хвилин зливаємо охололу воду і доводимо її до кипіння. Коли закипить, вимкніть вогонь і додайте оцет.
Маринад розлити по банках і туго закатати їх кришками. Перевернути банки кришками вниз і укрити. Залишити їх так доти, поки банки не охолонуть. Готові помідори прибрати в комору для зберігання.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа",
Також Знай.uа" писав,