Якщо набридли стандартні
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнти:
- 2 кг абрикосів
- 1,6 кг цукру
- 3,25 л кип'яченої води
- 0,5 шт. лимона
- 3,5 ст. л. соди
Приготування:
Краще підійдуть великі та м'ясисті сорти абрикосів. Використовуйте не перестиглі плоди. Спершу у 3 літрах води треба розчинити 3 ст. л. харчової соди. У цьому розчині замочіть абрикоси на 3 години. Після цього відцідіть рідину, а плоди промийте і просушіть. Дерев'яною паличкою акуратно дістаньте кісточки, протикаючи наскрізь. Старайтеся не пошкодити форму плодів.
Кісточки абрикосів потрібно очистити, діставши кожен горішок. Ними треба начинити плоди. З решти води (250 мл) і цукру зробити сироп. У ще гарячий сироп занурте абрикоси та перемішайте. Вимкніть вогонь і залиште суміш на 8 годин остигати. Потім доведіть варення до кипіння на маленькому вогні. Після цього потрібно готувати ще 10 хвилин.
Тепер можна вимкнути вогонь і дати абрикосам повністю остигнути. І знову відварити варення протягом 10 хвилин на маленькому вогні. Додати сік половини лимона і готувати ще 5 хвилин. Потрібно акуратно помішувати, щоб плоди не пристали один до одного. Розкласти варення по банках і поставити на зберігання.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа",
Також Знай.uа" писав,