Паштет — це універсальна закуска, яка підійде як для застілля, так і для перекусу. Яловичий, свинячий, курячий або рибний — кожен зможе обрати свій улюблений
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяКласичний домашній паштет
Інгредієнти:
- 500 г яловичої печінки
- 100 г шпику
- 100 г вершкового масла
- 2 моркви
- 2 цибулини
Приготування:
Моркву та цибулю очистити, нарізати і обсмажити зі шпиком. Яловичу печінку нарізати невеликими шматочками і покласти на сковороду до овочів. Посолити, поперчити і обсмажити до готовності. Подрібнити м'ясо з овочами в блендері або двічі пропусти його через м'ясорубку. Додати розм'якшене вершкове масло і перемішати. Остудити паштет.
Французький паштет
Інгредієнти:
- 2 цибулини
- 5 яєць
- 200 г яловичого фаршу
- 300 г свинячого фаршу
- 50 г вершкового масла
- зелень за смаком
- сіль за смаком
- спеції за смаком
- лавровий лист за смаком
Приготування:
Відварити і остудити 4 яйця. Подрібнити зелень і цибулю, збити яйце. Змішай ці інгредієнти з м'ясом і спеціями. Застелити пергаментом форму для випікання. Спершу викласти половину приготовленої суміші, потім очищені яйця, а тоді решту фаршу. Викласти зверху вершкове масло і пару лаврових листочків. Випікати при 180 градусах близько 20 хвилин.
Паштет з язика та бринзи
Інгредієнти:
- 800 г свинячого язика
- 100 мл вершків
- 150 г бринзи
- 100 г вершкового масла
Приготування:
Відварити і очистити язик. Подрібнити бринзу і змішати її з вершками 33%-ї жирності і відвареним язиком до однорідної консистенції. Розтопити вершкове масло і залити ним паштет. Поставити страву в холодильник.
Рибний паштет
Інгредієнти:
- 1 скумбрія
- 2 моркви
- 100 мл вершків
- 1 апельсин
- спеції за смаком
- 1 цибулина
Приготування:
Очистити свіжу скумбрію, начинити її часточками апельсина. Випікати у фользі до готовності. Розім'яти рибину виделкою, додати апельсинову цедру і перемішати у блендері. Очистити, нарізати і обсмажити цибулю та моркву зі спеціями за смаком. Накрити кришкою і тушити, поки рідини не стане вдвічі менше.
Обсмажені овочі змішати в блендері, а потім додати до рибного паштету, перемішати. Ретельно збити вершки і додати до загальної маси, перемішати.
Домашній паштет з яблуками
Інгредієнти:
- 300 г курячої печінки
- 1 цибулина
- 50 г вершкового масла
- 1 яблуко
Приготування:
Нарізати і обсмажити цибулю. Додати до неї печінку і обсмажити до готовності. Натерти яблука на дрібній тертці і відправити на сковороду до інших інгредієнтів разом з маслом. Накрити сковороду кришкою і тушити до м'якості. Подрібнити паштет в блендері.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа",
Також Знай.uа" писав,