М'ятне варення не лише незвичне і дуже приємне на смак, але й корисне для здоров'я. Варення з ароматної м'яти допомагає при простудних і шлункових захворюваннях. Також воно неймовірно смакує при додаванні у чай.

Інгредієнти:

  • 250 г листя м'яти
  • 1 кг цукру
  • 2 лимони
  • 0,5 л води

М'ята, скріншот: YouTube
М'ята, скріншот: YouTube

Приготування:

Листя м'яти зі стеблами промити, обсушити та подрібнити. Лимони дрібно нарізати разом зі шкіркою. Все скласти в каструлю і варити протягом 10 хвилин. Залишити на добу, а після цього суміш віджати, настій відфільтрувати. Додати до нього цукор і варити до готовності. Гаряче варення розлити у прокип'ячені банки та одразу закатати.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Для приготування варення можна використовувати будь-яку м'яту: перцеву, ментолову, лимонну, німецьку кучеряву. Підійде і польова м'ята, і кімнатна, і лісова. Важливо, щоб аромат і смак її подобався сім'ї. В крайньому разі м'яту можна відшукати в супермаркеті або на ринку.

Варення з м'яти, скріншот: YouTube
Варення з м'яти, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, печінковий, рибний, яблучний і з бринзою – 5 найкращих рецептів домашнього паштету

Як повідомляв портал "Знай.uа", абрикосове варення по-азербайджанськи — цей рецепт перевершить усі, які ви досі пробували. У вас вийдуть цілісні і кисленькі абрикоси в цукровому ароматному сиропі

Також Знай.uа" писав, мигдальний торт прикрасить будь-яке свято – простий рецепт вишуканої випічки