Як відомо, зараз почався сезон полунички та її можна знайти на полицях практично будь-якого магазину. Саме цим періодом можна скористатися по повній і скуштувати справжнє літо. Простим рецептом смачного пирога з полуницею поділилася користувачка YouTube на своєму каналі.

Інгредієнти:

  • борошно – 230 г;
  • розпушувач – ½ ч. л.;
  • масло – 70 г;
  • сметана 20% жирності – 1 ст. л.;
  • сіль – за смаком;
  • яйця – 2 шт.;
  • натуральний йогурт 10% жирності – 350 г;
  • цукор – 3 ст. л.;
  • полуниця – 350 г;
  • крохмаль – 1 ч. л.

Спосіб приготування:

1. Спочатку в ємкість висипаємо 180 грам борошна, додаємо розпушувач, добре перемішуємо та викладаємо розм'якшене вершкове масло, трохи солі і сметану. Ретельно замішуємо тісто.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

2. Перекладаємо тісто на харчову плівку, добре закриваємо краї та відправляємо до морозилки на 5 хвилин.

3. Далі в окрему ємкість розбиваємо яйця кімнатної температури, додаємо цукор, йогурт і 40-50 грам борошна. Ретельно перемішати до пишної однорідної маси за допомогою віночка.

4. Полуницю викладаємо на дошку та нарізаємо. Потім відправляємо в ємкість, додаємо крохмаль, все перемішуємо.

5. Тісто розгортаємо в тонкий пласт. Товщина повинна бути 0,7-0,8 міліметрів.

6. Перекладаємо тісто в форму і рівномірно розподіляємо по всій поверхні.

7. Потім сюди ж викладаємо полуницю, рівномірно розподіляючи.

8. Зверху виливаємо заливку. Акуратно розрівнюємо і занурюємо в заливку усю полуницю.

9. Відправляємо форму з пирогом в розігріту до 200 градусів духовку на 40-45 хвилин. При подачі на стіл можна прикрасити за бажанням.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як приготувати торт "Крем-брюле" без випікання.

Як повідомляв портал "Знай.ua", для читачів підготували рецепт унікального салату "Осінній ліс".

Також "Знай.ua" писав, як приготувати капустяну запіканку на сковороді.