Як відомо, зараз почався сезон полунички та її можна знайти на полицях практично будь-якого магазину. Саме цим періодом можна скористатися по повній і скуштувати справжнє літо. Простим рецептом смачного пирога з полуницею поділилася користувачка YouTube на своєму каналі.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Інгредієнти:
- борошно – 230 г;
- розпушувач – ½ ч. л.;
- масло – 70 г;
- сметана 20% жирності – 1 ст. л.;
- сіль – за смаком;
- яйця – 2 шт.;
- натуральний йогурт 10% жирності – 350 г;
- цукор – 3 ст. л.;
- полуниця – 350 г;
- крохмаль – 1 ч. л.
Спосіб приготування:
1. Спочатку в ємкість висипаємо 180 грам борошна, додаємо розпушувач, добре перемішуємо та викладаємо розм'якшене вершкове масло, трохи солі і сметану. Ретельно замішуємо тісто.
2. Перекладаємо тісто на харчову плівку, добре закриваємо краї та відправляємо до морозилки на 5 хвилин.
3. Далі в окрему ємкість розбиваємо яйця кімнатної температури, додаємо цукор, йогурт і 40-50 грам борошна. Ретельно перемішати до пишної однорідної маси за допомогою віночка.
4. Полуницю викладаємо на дошку та нарізаємо. Потім відправляємо в ємкість, додаємо крохмаль, все перемішуємо.
5. Тісто розгортаємо в тонкий пласт. Товщина повинна бути 0,7-0,8 міліметрів.
6. Перекладаємо тісто в форму і рівномірно розподіляємо по всій поверхні.
7. Потім сюди ж викладаємо полуницю, рівномірно розподіляючи.
8. Зверху виливаємо заливку. Акуратно розрівнюємо і занурюємо в заливку усю полуницю.
9. Відправляємо форму з пирогом в розігріту до 200 градусів духовку на 40-45 хвилин. При подачі на стіл можна прикрасити за бажанням.
Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, як приготувати торт "Крем-брюле" без випікання.
Як повідомляв портал "Знай.ua", для читачів підготували рецепт унікального салату "Осінній ліс".
Також "Знай.ua" писав, як приготувати капустяну запіканку на сковороді.