Варення "п'ятихвилинка" з полуниці — це самий оптимальний спосіб заготовки полуниць на зиму. До того ж, швидка термічна обробка збереже в ягодах максимальну кількість вітамінів, а також заощадить час, якого жінкам, завжди так не вистачає, пише Good-Menu.Ru.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Інгредієнти:
- полуниця - 1 кг;
- цукор - 1 кг;
- лимонний сік - 1 ст. л.
Спосіб приготування:
1. Спочатку миємо полуницю, даємо стекти воді. Потім видаляємо плодоніжки.
2. Потім підготовлену полуницю складаємо в не окисляючий посуд.
3. Засипаємо цукром полуницю.
4. Полуницю в цукрі накриваємо чистим рушником і залишаємо на пару годин, щоб ягоди пустили сік.
5. Далі полуницю в каструлі ставимо на вогонь. Нагріваємо на слабкому вогні, час від часу струшуємо каструлю.
6. Пінку, яка з'явилася знімаємо чистою дерев'яною ложкою.
7. Потім додаємо столову ложку лимонного соку.
8. Кип'ятимо варення 5 хвилин на середньому вогні. Гаряче варення з полуниці розливаємо у сухі чисті банки, ретельно закорковуємо металевими кришками та ставимо кришками вниз. На наступний день остигле варення ставимо на зберігання в темне прохолодне місце.
Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, як приготувати сирний корж.
Як повідомляв портал "Знай.ua", для читачів підготували 5 дієтичних рецептів з кабачків.
Також "Знай.ua" писав, як приготувати малосольні огірки без консервації.