Домашня сметана - молочний продукт набагато корисніший за магазинний. Вся справа в тому, що технологію приготування ти контролюєш, а отже, втрати мікроелементів будуть мінімальними. Бери рецепт на замітку, якщо хочеш, щоб у твоєму холодильнику завжди була свіжа, ніжна домашня сметанка. Приємного апетиту!

Одне лише слово "домашня" викликає у нас асоціації з натуральним продуктом. Не дивно, адже домашня сметана (в ідеалі) більш жирна у порівнянні з магазинною, а це прямо впливає на її консистенцію і смакові якості. Результат виходить у сто разів краще, ніж з прилавка!

Домашня сметана, скріншот: YouTube
Домашня сметана, скріншот: YouTube

Як зробити домашню сметану

Звичайно, таку цілком можна знайти і на ринках. Але людину, яка готує все на совість, теж непросто відшукати.

Домашня сметана, скріншот: YouTube
Домашня сметана, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки
Показати ще

В таких ситуаціях варто спробувати приготувати сметану самостійно. Для цього навіть не обов'язково брати домашнє молоко, підійде і покупне з жирністю від 3,5 %. Собівартість такої сметани виходить досить невелика, і вона вже точно не йде в порівняння з ціною літра сметани з ринку. Отже, докладніше про інгредієнти і приготуванні.

Домашня сметана, скріншот: YouTube
Домашня сметана, скріншот: YouTube

Інгредієнти

    • 1 л молока (від 3 % жирності)
    • 3 ст. л. сметани
Приготування
  1. Найкраще готувати сметанку на паровій бані. Для цього на дно каструлі викладаємо звичайну щільну тканину (підійде махра), а потім ставимо на неї банку з молоком. Тепер вливаємо в каструлю холодну воду так, щоб банку опинилася у воді максимально глибоко.

  2. Проробивши вищесказане, ставимо каструлю на плиту і чекаємо, поки вода закипить. Після уважно стеж за молоком. Коли воно ось-ось має закипіти, витягни банку і залиш її остигати при кімнатній температурі.
  3. На цьому етапі потрібно додати закваску. Можна використовувати як спеціальну закваску, так і звичайну сметану в пропорції 3 ст. л. на 1 л молока. Ретельно змішуємо інгредієнти в банку і чекаємо 30–40 хвилин, накривши посудину кришкою.
  4. Після закінчення зазначеного часу процеживаем отриману молочну масу через звичайну марлю чи бинт. Смачна, жирна сметана готова! Найприємніше, що в цьому випадку ти можеш бути впевнена на 100 % в стерильності умов приготування продукту.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, торт "Крем-брюле" без випікання підніме настрій кожному – готується просто, а виглядає приголомшливо. Домашній торт "Крем-брюле" з вишнею без випікання

Як повідомляв портал "Знай.uа", цю закуску зметуть зі стола вмить — апетитні рулетики з баклажанів з сиром та часником

Також "Знай.uа" писав, пельмені в горщиках з грибами та сиром — як із простого набору продуктів зробити святкову страву. Зі звичайних пельменів виходить страва, гідна святкового застілля