Закуски зі смажених баклажанів дуже смачні, однак часто вони виходять надто жирними. Для вирішення цієї проблеми можна застосувати два способи. Перший — перед обсмажуванням нарізані баклажани можна занурити в збиті яйця, а другий — олію лити не на сковороду, а на баклажани приготовані до смаження. Один з варіантів
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнти:
- 2 сирих баклажани
- 2-3 ст. л. рафінованої рослинної олії
- 2 відварених яйця
- 100 г твердого сиру
- 4 ст. л. майонезу
- 3 зубчики часнику
- сіль
Приготування:
Сир та яйця натерти на дрібній тертці і вимішати. Видавити часник. та заправити майонезом. Можна трохи посолити. Баклажани помити, видалити плодоніжку і нарізати на тонкі пластинки у 2-3 мм. У мисці пересипати нарізані баклажани сіллю і залишити на 10 хвилин. На один середній баклажан піде приблизно 0,5 ч. л. солі.
Налити 1 ст. води, сполоснути пластинки баклажанів і злегка віджати їх. Вилити 2-3 ст. л. масла просто на баклажани. Смажити на сухій добре розігрітій сковороді — з 2-х сторін по 3 хв. Виходить ефект гриля. Підсмажені баклажани остудити під кришкою — вони стануть м'якими.
На остиглі баклажанні пластинки викласти 1 ч. л. начинки та акуратно згорнути рулетиком. Дати настоятися в холодильнику пару годин і подавати як холодну закуску.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа",
Також Знай.uа" писав,