Часто на святковому столі, або в звичайній їдальні громадського харчування можна побачити дуже симпатичний салат. Проте мало хто замислюється, яка історія у цієї страви. А з'явилася вона завдяки звичайній випадковості.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПро це стало відомо завдяки публікації Telegram-каналу "Время первых".
Відомо, що вперше салат "Цезар" було приготовано на кухні американця з італійським корінням Цезаря Кардіні 4 липня 1924 року (в день незалежності США). У Кардіні був свій ресторан caesar's Place в мексиканському містечку Тіхуана на кордоні з США, вигідне розташування якого дозволяло йому уникати обмежень сухого закону.
Магія випадкового рецепта
В результаті великої кількості гостей до вечора на кухні практично не залишилося продуктів, але господар знайшов вихід із ситуації: натер часником тарілку, виклав недбало наламані листя салату латук, додав яйця, тертий пармезан, грінки і трохи вустерського соусу, а в кінці обприскав блюдо лимонним соком, неначе завершуючи створений "витвір мистецтва".
У підсумку імпровізаційна страва "Цезар" припала до смаку відвідувачам і стала фірмовою фішкою ресторану.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, Париж у тебе вдома — як приготувати приголомшливий французький сир на власній кухні.
Як повідомляв Знай.uа ревізор Панкова поділилася улюбленим рецептом салату.
Знай.uа писав, салат "Титанік" для тих, які худнуть — він настільки правильний, що в залі замироточать фото качків.