Картопля по-селянськи – це один із найстаріших рецептів приготування картоплі. Скільки століть існує – сказати неможливо. Головна особливість цієї страви полягає в особливому способі приготування, завдяки якому усередині скибочка картоплі залишається дуже м'яким і ніжним, а зовні утвориться хрустка скориночка. Цей рецепт досить простий, і приготування займе не більше 20 хвилин.

Щоб приготувати це чудове блюдо, вам знадобляться наступні інгредієнти:
картопля (смачніше буде з молодою картоплею);
сіль;
куркума;
перець чорний мелений;
паприка;
сухий часник;
соняшникова олія.

Смажена картопля, скріншот відео
Смажена картопля, скріншот відео

Картоплю необхідно ретельно промити, рекомендується використовувати губку, адже чистити її ви не будете. Далі картоплю слід нарізати на часточки. Потім відправляємо картоплю в киплячу воду (обов'язково саме в киплячу). Рівно через 3 хвилини картоплю потрібно зняти з вогню, злити воду і трохи остудити. Далі необхідно викласти скибочки на деко, додати спеції (за смаком), і відправити в духовку. Запікаємо протягом 10-12 хвилин при температурі 250 градусів. Краще всього їсти картоплю по-селянськи з соусом.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити" Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати
Показати ще

Нагадаємо, допоможе легко схуднути і буде сприяти свіжому вигляді — як приготувати чудодійну воду Сассі.

Як повідомляв Знай.uа, забудьте про звичайні млинці – швидкий рецепт приготування бендериков з лаваша.

Знай.uа писав, приготування білого борщу з фрикадельками і іншими несподіваними інгредієнтами — покроковий рецепт.