Желе - улюблений десерт як дорослих, так і дітей! Цікава структура, фруктовий смак, прозорість - усе це про знайоме всім в Україні кольорове желе. Пропонує вам рецепт французького варіанту желе - бланманже.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВам потрібно:
- Цукор 200 г
- Сметана 800 г
- Желатин 50 г
- Пів апельсина
- Молоко 1 стакан
- Варення 4-5 ст. л.
- Пісочне печиво 1 пачка
Хід приготування:
В роз'ємну форму розкришіть пісочне печиво, додайте теплого молока і сформуйте корж.
Для першого шару желе: змішайте 400 г сметани з склянкою теплої води, у якій перед цим розчинили желатин, варення і цукор (від 1/2 до 1 склянки за смаком).
Залийте перший шар у форму, приберіть в холодильник, щоб желе застигло (30-40 хвилин).
Для другого шару желе: змішайте 400 г сметани з склянкою теплої води, у якій перед цим розчинили желатин, сік половини апельсина і цукор (від 1/2 до 1 склянки за смаком).
Залийте другий шар у форму, приберіть в холодильник для застигання (30-40 хвилин).
Ваш десерт готовий. За бажанням його можна прикрасити шоколадною стружкою, фруктами чи м'ятою.
Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, Смачний рецепт лимонного желе нашвидкуруч.
Як повідомляв портал Знай.ua, Сирний торт з вишневим желе – ягідна кислинка і ніжний солодкий прошарок зведуть вас з розуму.
Також Знай.ua писав, що станеться з желе, якщо на нього кинути гирю.