Окрошка - це традиційна російська страва, яка полюбилася багатьом українцям. Серед людей йдуть чисельні дебати, що саме має служити основою цього холодного супу, однак історики переконані - саме квас був первісною основою у страві. Цей рецепт дуже простий, зробити цю літню страву зможе навіть дитина.

Окрошка на квасі, скріншот: YouTube
Окрошка на квасі, скріншот: YouTube

Інгредієнти:

  • Квас хлібний 1 л
  • Картопля 300 г
  • Варена ковбаса 200 г
  • Яйце куряче 2 штуки
  • Редис 150 г
  • Зелень за смаком
  • Сметана 300 г
  • Огірки 200 г
  • Сіль за смаком

Приготування

1. Картоплю відварити до готовності. Остудити, почистити. Нарізати кубиками.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

2. Ковбасу нарізати кубиками. Яйця нарізати кубиками. Редис тонко нарізати. Огірки нарізати кубиками. Зелень дрібно нарізати.

3. Змішати картоплю, ковбасу, яйця, редис, огірки. Посолити, поперчити. Викласти в тарілки.

4. Залити квасом, посипати зеленню. Подавати охолодженої зі сметаною.

Смачного!

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Окрошка корисна для здоров'я.

Як повідомляв портал Знай.ua, Желе буває не лише фруктовим, французький рецепт бланманже вразить близьких і гостей.

Також Знай.ua писав, що Домашню ковбасу можна приготувати без кишок, здивуйте близьких оригінальним делікатесом.