Голубці - страва української та російської кухні, що представляє собою м'ясний або овочевий фарш, який загорнутий у листя капусти. Існує чимало рецептів голубців і, напевно, у кожної господині він свій. Також ця страва створює затишну, домашню атмосферу за столом. Пропонуємо читачам ознайомитись з простим і незвичайним рецептом голубців в духовці, які вийдуть неймовірно поживними та корисними, пише Telegram-канал Real Food.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Інгредієнти:
- фарш – 800 г;
- цибуля – 4 шт.;
- рис – 150 г;
- перетерті помідори – 4-6 ст. л.;
- сіль – за смаком;
- чорний мелений перець – за смаком;
- капуста – 1 шт.;
- зелень;
- морква – 1 шт.;
- вершки;
- спеції – за смаком.
Спосіб приготування:
1. Спочатку потрібно дрібно нарізати 2 цибулі, змішати її з фаршем, перцем, сіллю, рисом і 2 столовими ложками томату.
2. Каструлю з водою поставити на вогонь, довести до кипіння та помістити туди листя капусти, попередньо промивши проточною водою. Варити до тих пір, поки вона не стане м'якою (2-3 хвилини).
3. Листя капусти остудити і розрізати на потрібні частини (навпіл).
4. На лист капусти викласти підготовлений фарш і загорнути в рулет, загорнувши по краях.
5. На плиту поставити сковороду, налити олії та помістити туди 2 подрібненої цибулини, трохи обсмажити і додати туди моркву, 2-3 столові ложки томатів. Обсмажити до золотистого відтінку.
6. Потім у сковороду додати води, спецій і посолити. Додати вершки.
7. У форму для запікання викласти заготовки, залити приготованим соусом і присипати подрібненою зеленню.
8. Помістити в духовку на 180 градусів. Випікати близько 40 хвилин.
Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, як приготувати вишневий компот.
Як повідомляв портал "Знай.ua", для читачів підготували рецепт компоту з полуниці та м'яти.
Також "Знай.ua" писав, що для читачів підготували швидкі та прості рецепти правильно харчування.