Щоб виростити смачний і соковитий перець, потрібне правильне підживлення. Починати догляд слід у період цвітіння.

Насамперед потрібно зробити позакореневе підживлення перцю. Для розчину змішайте в 10 л води 5 г борної кислоти і 5 ложок цукру. Цією сумішшю обприскуйте рослину. Це приверне комах-запилювачів і стане відмінною профілактикою від захворювань.

перець, фото Pxhere
перець, фото Pxhere

Потім через два дні потрібно полити перці настоєм кропиви. Подрібніть кропиву і наповніть нею 2/3 10-літрового відра, долийте води і за бажанням додайте 40 г дріжджів. Залиште настій на 2 тижні, помішуючи його кожен день.

Кропива повинна повністю осісти на дно. Така підгодівля вкрай корисна для рослини, тому що в кропиві містяться кальцій, залізо, калій, вітаміни і мінерали.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

перець, фото Pxhere
перець, фото Pxhere

Також ви можете купити калійну сіль і суперфосфати. Розчиніть по 2 ч. л. цих підживлень у відрі води. Удобрюйте перці цією сумішшю, щоб уберегти їх від захворювань і поліпшити зав'язі. Робіть перерву між підгодівлями на тиждень.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, хлопчик чи дівчинка – як визначити стать огірка і для чого це потрібно.

Як повідомляв портал Знай.uа, томатна окрошка – рецепт улюбленої страви скрасить спекотний літній день.

Також портал Знай.ua писав, як правильно вирощувати часник і коли зрізати стрілки.