Класичне абрикосове варення дуже смачне і ароматне. Але оскільки в цих фруктах міститься багато клітковини і соку, то дуже часто абрикоси розварюється та перетворюються практично в однорідну масу. Сьогодні ми розповімо, як приготувати сухе варення з абрикоса без кісточки на зиму за старим українським рецептом.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЦе варення ще називають Київським, а готується воно досить легко, тим більше, що в його склад входять всього 4 інгредієнти:
- 1,2 кг свіжих абрикосів
- 1 л води
- 800 г цукру
- цукрова пудра
Приготування:
- Вимити і перерізати навпіл фрукти. Вийняти з них кісточки.
- Звари сироп: в окремій місткості скип'яти воду і розчини в ній весь цукор, помішуючи. У киплячий сироп кидай абрикоси і вари ще пів години після закипання.
- Зняти каструлю з вогню і дати їй повністю охолонути. Потім знову постав на вогонь, дати закипіти і варити вміст ще 30 хвилин.
- За допомогою сита дістати з каструлі абрикоси і дати стекти надлишків сиропу. Сироп можна буде пустити на наступну порцію варення або на інші солодощі.
- Перекласти зварені фрукти на деко і поставити в духовку на мінімальний вогонь (близько 50 градусів) до підсихання скоринки. Цей процес повинен зайняти близько 6-7 годин. Якщо є дегідратор, використовуй його.
- Посипати підсушені абрикоси цукровою пудрою і помісти в банку. Сухе варення готове.
Варто зауважити, що це не курага, як хтось міг подумати. Адже у цьому варенні є апетитна скоринка, цукрова пудра, яка просто не дає злипнутися половинкам плодів, і соковита внутрішня частина.
Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа",
Також Знай.uа" писав,