Класичне абрикосове варення дуже смачне і ароматне. Але оскільки в цих фруктах міститься багато клітковини і соку, то дуже часто абрикоси розварюється та перетворюються практично в однорідну масу. Сьогодні ми розповімо, як приготувати сухе варення з абрикоса без кісточки на зиму за старим українським рецептом.

Це варення ще називають Київським, а готується воно досить легко, тим більше, що в його склад входять всього 4 інгредієнти:

  • 1,2 кг свіжих абрикосів
  • 1 л води
  • 800 г цукру
  • цукрова пудра

Абрикосове варення

Приготування:

  • Вимити і перерізати навпіл фрукти. Вийняти з них кісточки.
  • Звари сироп: в окремій місткості скип'яти воду і розчини в ній весь цукор, помішуючи. У киплячий сироп кидай абрикоси і вари ще пів години після закипання.
  • Зняти каструлю з вогню і дати їй повністю охолонути. Потім знову постав на вогонь, дати закипіти і варити вміст ще 30 хвилин.
  • За допомогою сита дістати з каструлі абрикоси і дати стекти надлишків сиропу. Сироп можна буде пустити на наступну порцію варення або на інші солодощі.

Процес приготування

Популярні новини зараз
Ухилянтам готують посилені санкції від ТЦК Повістки більше не прийдуть: кому більше не треба йти до ТЦК Нова хитрість від ТЦК: українців таємно ставлять на облік в інших регіонах - згоди не питають ПриватБанк зробив термінову заяву для своїх клієнтів: швидше перевіряйте
Показати ще
  • Перекласти зварені фрукти на деко і поставити в духовку на мінімальний вогонь (близько 50 градусів) до підсихання скоринки. Цей процес повинен зайняти близько 6-7 годин. Якщо є дегідратор, використовуй його.
  • Посипати підсушені абрикоси цукровою пудрою і помісти в банку. Сухе варення готове.

Варто зауважити, що це не курага, як хтось міг подумати. Адже у цьому варенні є апетитна скоринка, цукрова пудра, яка просто не дає злипнутися половинкам плодів, і соковита внутрішня частина.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, швидка і смачна закуска з лаваша – як приготувати сирні палички з часником.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ситний турецький суп з червоної сочевиці — страва, яка зарядить енергією на весь день.

Також Знай.uа" писав, картопляні биточки, як у дитинстві — швидкий рецепт улюбленої страви, яка розлетиться вмить