Рецепти пахлави в різних національних кухнях відрізняються. Однак, всі існуючі варіанти об'єднують кілька класичних принципів її приготування: тонкі шари тіста, солодка горіхова начинка, масляна і медова заливки. А відтак, сьогодні мова піде саме про такий варіант, який не тільки легко, а й швидко приготувати.

Інгредієнти:

  • шароване тісто;
  • 5 яєчних білків;
  • 200 грамів цукру;
  • 150 грамів подрібнених горіхів;
  • кориця;
  • 100 грамів меду.

Готова пахлава

Приготування:

  1. Розкачуємо три пласти листкового тіста. Один шар випікаємо.
  2. Окремо збиваємо яєчні білки з цукром до стійких піків.
  3. Додаємо горіхи, корицю і все перемішуємо.
  4. Викладаємо в деко перший шар тіста, змащуємо половиною білкової маси, поверх викладаємо готове листкове тісто, змащуємо частиною білкової маси і зверху покриваємо третім шаром.
  5. Нарізаємо у вигляді ромбів, змащуємо яйцем і випікаємо при 180 градусах хвилин 50.
  6. Готову пахлаву поливаємо цукрово-медовим сиропом.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як приготувати апетитну рибку в духовці під шубою з овочів.

Як повідомляв портал "Знай.ua", для читачів підготували рецепт торта "Монастирська хатинка".

Також "Знай.ua" писав, як правильно приготувати смажену картоплю.