Куряча бастурма, на відміну від яловичої і свинячої, готується дуже швидко. Чекати повної готовності можна вже через дві доби. За смаком вона не схожа на будь-яку іншу бастурму і нагадує, скоріше, в'ялену рибу.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнти:
- куряча грудка - 1 шт. велика (600 г);
- сіль - 2 ст. л;
- цукор - 1 ст. л;
- молота солодка паприка - 1 ст. л;
- гострий перець - 0,5 ч. л;
- коріандр мелений - 1 ч. л;
- спеції уцхо-сунелі - 1 ч. л;
- часник гранульований - 1 ч. л;
- коньяк - 25 мл.
Приготування:
- Свіжу курячу грудку зачищаємо від плівок і жиру, насухо витираємо рушником, розрізаємо вздовж на дві частини. Посипаємо сіллю і цукром. Розміщуємо в холодильник на 12 годин.
- За цей час потрібно перевернути м'ясо кілька разів. Після дістаємо і промиваємо, щоб пішла зайва сіль. Витираємо і змащуємо коньяком або горілкою.
- Вмокаємо філе в суміші спецій і часнику. Загортаємо в декілька шарів марлі, придавлюємо чимось важким і прибираємо на добу в холодильник.
- Потім потрібно підвісити курячу бастурму в провітрюваному приміщенні на два дні. Якщо віддаєте перевагу більш сухому м'ясу, то сушіть 6-7 днів.
Де і скільки зберігати бастурму?
Зберігати закуску слід в прохолодному місці з хорошою вентиляцією. В ідеалі, щоб вона залишалася в підвішеному вигляді в коморі або в комірчині. У квартирних умовах залишається тільки один варіант - холодильник. В'ялене м'ясо не любить поліетиленові пакети, тому найкраще зберігати його в полотняному мішечку.
Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа",
Також Знай.uа" писав,