Виявилося, що зварити пиво в домашніх умовах абсолютно реально, і на відміну від магазинних аналогів. Такий напій може відрізнятися натуральним смаком і відсутністю консервантів. Завдяки характерному горьковатому присмаку і насиченого аромату хмелю, класичне пиво користується небувалою популярністю.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЦе перший слабоалкогольний напій, отриманий шляхом спиртового бродіння. Всі інгредієнти, які необхідні для домашнього пивоваріння, можна придбати в спеціалізованих магазинах або замовити по інтернету.
Для приготування світлого пива знадобиться:
-ячмінний солод – 2 кг;
-карамельний солод – 0,5 кг;
-пивні дріжджі – 5-10 гр;
-хміль – 15-20 гр;
-вода – 8 літрів.
Технологія приготування
Емальовану каструлю з водою нагрівають приблизно до 55 градусів. В якості вимірювального приладу використовується спеціальний термометр. Потім засипають підготовлений солод, вимикають вогонь і помішують протягом 10-15 хвилин. Після цього необхідно варити сусло протягом 10-12 хвилин, поки температура води не підніметься до 62 градусів. Потім каструлю накривають кришкою і залишають на півгодини.
На наступному етапі потрібно нагріти сусло до 72 градусів, постійно помішуючи, щоб солод не пригорів, і залишити нудитися під кришкою. Це друга температурна пауза, яка триває близько 25 хвилин. Далі на маленькому вогні нагрівають сусло вже до 78 градусів і витримують третю температурну паузу протягом десяти хвилин.
На завершальному етапі приготування домашнього пива потрібно відфільтрувати сусло в заздалегідь підготовлену ємність, використовуючи для цієї мети кілька шарів марлі, друшляк і дрібне ситечко. Після первинної фільтрації залишилася дробину необхідно залити 1-2 літрами води, перемішати і знову профільтрувати. Рідина з ємності переливають у чисту каструлю, додають 1/3 частини хмелю і кип'ятять протягом однієї години, періодично знімаючи піну. Хміль, який залишився треба розділити на 2 частини і додати в середині та наприкінці варіння пива. Потім сусло охолоджують приблизно до 24-26 градусів. Це оптимальна температура для бродіння.
Після охолодження сусло переливають через марлю в чисту і стирильну ємність, вливають розведені дріжджі і добре збовтують. Потім встановлюється гідрозатвор, після чого ємність ставлять в тепле та захищене від прямих сонячних променів місце для подальшого бродіння приблизно на один тиждень.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, масло для засмаги можна приготувати вдома, простий рецепт для "бронзової" шкіри.
Як повідомляв Знай.uа задоволення зі смаком відпустки: рецепт рагу з морського окуня з оливками та каперсами.
Знай.uа писав, такого поєднання томатів та яєць ви ще не бачили, оригінальне і корисне літнє блюдо для всієї сім'ї.