Хліб "Чурек" рецепт східної кухні - домашній, ароматний, з хрусткою скоринкою. Традиційно чурек азербайджанський печуть в тандирі, але і в духовці виходить дуже смачно. До того ж і готується такий хлібець дуже швидко: всього за 3 години у вас буде до обіду теплий свіжий хлібець.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Інгредієнти:
1500гр борошна
650 мл теплої води -+50мл (кількість залежить від якості борошна)
11 гр дріжджі сухі
1 ч. л. солі
1 ч. л. цукру
Випікаємо при 240-250 20 хв. Орієнтуйтеся на свою духовку до золотистого кольору.
- Отже, щоб приготувати чурек в домашніх умовах, для початку зробіть дріжджове тісто: розведіть дріжджі в теплій воді, додайте сіль і борошно. Тісто замішується близько 15 хвилин.
- Щоб зручніше і краще вимісити, я виклала тісто на дошку, присипану борошном. Воно повинне вийти еластичним і не прилипати до рук. Надайте їм форму кулі і залиште в ємності з високими бортами в теплому місці підходити.
- Підходить тісто зазвичай близько двох годин. Після цього покладіть його на дошку або присипану борошном робочу поверхню і притисніть. Таким чином ви додасте йому овальну форму. Далі - розкотіть тісто товщиною не більше 1,3 мм і шириною близько 20 див.
- Тісто розкочується дуже легко качалкою. Щоб краї були однаковими, постарайтеся надати їм форму руками, після чого відправте на деко.
- Дайте тісту трохи "дійти" на формі і потім можете ножем зробити надрізи у вигляді ромбів. Щоб чурек не підгорів можна на низ покласти фольгу. В самому кінці посипте його кунжутом або маком, але перед цим змастіть яйцем.
Хочете урізноманітнити свій раціон? Навіть за відсутності хлібопічки ви можете приготувати дуже смачний хліб - чурек. Класичний рецепт чурека стане чудовою альтернативою звичним хлібобулочним виробам.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, окрошка - замість тисячі слів, як приготувати холодний суп у літню спеку.
Як повідомляв Знай.uа "сюрприз" для діабетиків – в АТБ знайшли напханий склом хліб.
Знай.uа писав, вся справа в підживленні – перевірені способи вирощування болгарського перцю.