Салат з битих огірків - одна з найпопулярніших у всьому світі страв китайської кухні. Це дуже легка, але пікантна страва, яка зможе дуже цікаво підкреслити смак інших страв. Головна особливість приготування - це те, що огірки й справді доведеться побити, а не нарізати звичним способом. Вважається, що саме так вони краще промаринуються.

Особливо смачною вийде ця страва з сезонних огірків середнього розміру, тому літо - чудова пора освіжитися пікантною закускою.

Знай.ua розповідає про рецепт китайських битих огірків на основі матеріалу ресурсу Едим Дома.

Інгредієнти:

огірки свіжі 6 шт.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

перець чилі 1 шт.

кунжутне масло 2 ст. л.

соєвий соус 2 ст. л.

цукор 1 ст. л.

сіль ½ ч. л.

рисовий оцет 2 ст. л.

кінза свіжа 3 гілочки

кунжут 1 ч. л.

часник молодий 2 зубчики

Приготування

1. Підготувати продукти. Огірки необхідно добре промити і обсушити.

2. Накрийте огірки плівкою і злегка пройдіться по ним качалкою або молоточком для відбивання м'яса. Не перестарайтеся, інакше огірки перетворяться в кашу.

Биті огірки, фото Едим Дома
Биті огірки, фото Едим Дома

3. Зріжте з огірків хвостики і наріжте на невеликі шматки приблизно. Додайте дрібно нарізані часник перець чилі та листя кінзи.

4. В окремій піалі змішайте кунжутну олію, соєвий соус, сіль, цукор і рисовий оцет. Добре премешать до повного розчинення цукру, а потім додайте заправку до огірків. Ще раз перемішайте і дайте постояти не менше 30 хв.

5. Готові огірки розкладіть по піалах і посипте кунжутом.

Биті огірки, фото Едим Дома
Биті огірки, фото Едим Дома

Нагадаємо, старий бабусин рецепт — приготування класичного лечо з перцю і помідорів на зиму. Універсальний помічник у приготуванні найрізноманітніших страв

Як повідомляв портал "Знай.uа", не розвалюються і не підгоряють — секрети приготування ідеальних сирників

Також Знай.uа" писав, пельмені в горщиках з грибами та сиром — як із простого набору продуктів зробити святкову страву. Зі звичайних пельменів виходить страва, гідна святкового застілля