Салат з битих огірків - одна з найпопулярніших у всьому світі страв китайської кухні. Це дуже легка, але пікантна страва, яка зможе дуже цікаво підкреслити смак інших страв. Головна особливість приготування - це те, що огірки й справді доведеться побити, а не нарізати звичним способом. Вважається, що саме так вони краще промаринуються.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяОсобливо смачною вийде ця страва з сезонних огірків середнього розміру, тому літо - чудова пора освіжитися пікантною закускою.
Знай.ua розповідає про рецепт китайських битих огірків на основі матеріалу ресурсу Едим Дома.
Інгредієнти:
огірки свіжі 6 шт.
перець чилі 1 шт.
кунжутне масло 2 ст. л.
соєвий соус 2 ст. л.
цукор 1 ст. л.
сіль ½ ч. л.
рисовий оцет 2 ст. л.
кінза свіжа 3 гілочки
кунжут 1 ч. л.
часник молодий 2 зубчики
Приготування
1. Підготувати продукти. Огірки необхідно добре промити і обсушити.
2. Накрийте огірки плівкою і злегка пройдіться по ним качалкою або молоточком для відбивання м'яса. Не перестарайтеся, інакше огірки перетворяться в кашу.
3. Зріжте з огірків хвостики і наріжте на невеликі шматки приблизно. Додайте дрібно нарізані часник перець чилі та листя кінзи.
4. В окремій піалі змішайте кунжутну олію, соєвий соус, сіль, цукор і рисовий оцет. Добре премешать до повного розчинення цукру, а потім додайте заправку до огірків. Ще раз перемішайте і дайте постояти не менше 30 хв.
5. Готові огірки розкладіть по піалах і посипте кунжутом.
Нагадаємо, старий бабусин рецепт —
Як повідомляв портал "Знай.uа", не розвалюються і не підгоряють —