Уявити спекотне літо без освіжаючого квасу неможливо. Та й приготувати улюблений напій в домашніх умовах простіше простого. Тепер у спекотні дні можна буде смачно втамовувати спрагу. Пропонуємо простий
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПро приготування домашнього квасу, який нічим не поступається за смаком покупному, розповідає "
Інгредієнти:
- 5 л води
- 2 ст. л. цикорію (без смакових добавок)
- 1 ч. л. лимонної кислоти
- 650 г цукру
- 6 г дріжджів
Приготування:
В холодній воді з'єднати цикорій, лимонну кислоту і цукор. Все ретельно перемішати, щоб інгредієнти повністю розчинилися. Ставимо майбутній напій на плиту. Після закипання відключаємо вогонь і залишаємо остигати до кімнатної температури.
Тепер висипаємо в рідину половину 11-грамової пачки дріжджів і настоюємо все протягом 3–4 годин до появи піни. Коли з'явиться піна, пробуємо напій на смак. На цьому етапі він вже повинен бути як квас, але поки що не холодний. Розливаємо його в тару і ставимо в холодильник для охолодження.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо, старий бабусин рецепт —
Як повідомляв портал "Знай.uа", не розвалюються і не підгоряють —
Також Знай.uа" писав,