Уявити спекотне літо без освіжаючого квасу неможливо. Та й приготувати улюблений напій в домашніх умовах простіше простого. Тепер у спекотні дні можна буде смачно втамовувати спрагу. Пропонуємо простий рецепт, щоб на вашому обідньому столі завжди був найсвіжіший власноруч приготований холодний квас.

Про приготування домашнього квасу, який нічим не поступається за смаком покупному, розповідає "Так просто". Вам знадобиться мінімум інгредієнтів і часу. Завдяки вмісту у напої вітамінів і мікроелементів він зміцнює імунітет і покращує обмін речовин. 

Домашній квас, скріншот: YouTube
Домашній квас, скріншот: YouTube

Інгредієнти:

Популярні новини зараз

Молодий киянин помер на танцполі, підозрюють "передоз": "Хотів сподобатися дівчатам"

Герметична свинцева труна віком у півтора тисячоліття - вчені відкопали моторошну знахідку з невідомим вмістом

У Дніпрі жінка знайшла та привласнила гаманець із грошима на лікування дитини: "Вирішила, що посміхнулася удача"

У Києві "гола" водій тролейбуса накинулася з кулаками на пасажира – "Маю право!"

Показати ще
  • 5 л води
  • 2 ст. л. цикорію (без смакових добавок)
  • 1 ч. л. лимонної кислоти
  • 650 г цукру
  • 6 г дріжджів

Приготування:

В холодній воді з'єднати цикорій, лимонну кислоту і цукор. Все ретельно перемішати, щоб інгредієнти повністю розчинилися. Ставимо майбутній напій на плиту. Після закипання відключаємо вогонь і залишаємо остигати до кімнатної температури.

Тепер висипаємо в рідину половину 11-грамової пачки дріжджів і настоюємо все протягом 3–4 годин до появи піни. Коли з'явиться піна, пробуємо напій на смак. На цьому етапі він вже повинен бути як квас, але поки що не холодний. Розливаємо його в тару і ставимо в холодильник для охолодження.

Домашній квас, скріншот: YouTube
Домашній квас, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, старий бабусин рецепт — приготування класичного лечо з перцю і помідорів на зиму. Універсальний помічник у приготуванні найрізноманітніших страв

Як повідомляв портал "Знай.uа", не розвалюються і не підгоряють — секрети приготування ідеальних сирників

Також Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння