Домашня аджика — смачна приправа-соус на зиму. Її можна додавати в супи, підливи, варені макарони, спагеті, рис тощо.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнти:
- помідори — 4 кг
- перець болгарський — 1,5 кг
- перець чилі — 3 шт.
- часник — 200 г
- оцет (9%-ний) — 200 мл
- сіль — 2 ст. л.
Приготування:
Помідори та болгарський перець помити та обсушити. Тепер обрізати болгарським перцям плодоніжки. А ось насіння можна не видаляти, адже воно надає аджиці дуже своєрідний смак.
Підготуємо перець чилі і часник. У перцю чилі зрізаємо плодоніжки. Все перекручуємо через м'ясорубку, додаємо оцту і солі. Добре перемішуємо і залишаємо на одну годину. Через годину ще раз добре перемішуємо і викладаємо в чисті сухі банки. Зберігати аджику найкраще в прохолодному приміщенні.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо, старий бабусин рецепт —
Як повідомляв портал "Знай.uа", не розвалюються і не підгоряють —
Також Знай.uа" писав,