Білокачанна капуста містить сполуки сірки, які при нагріванні переходять в летючий стан. Коли випаровується волога, неприємний запах заповнює всю кухню. Щоб тушкувати капусту правильно і без неприємного запаху, слід дотримуватися певних правил.

У тушкованій капусті міститься невелика кількість калорій, тому це дієтичний продукт. У ньому є вітаміни В2, С, А, РР, мінеральні солі і клітковина. Тушкована капуста допоможе налагодити травлення і обмін речовин. Кулінарні поради сайту "Со вкусом" допоможуть приготувати ідеальний гарнір до м'яса або смачне основне блюдо.

Тушкована капуста, скріншот: YouTube
Тушкована капуста, скріншот: YouTube

10 способів правильно тушкувати капусту:

1. Якщо додати в каструлю черству хлібну скоринку під час тушкування, вона вбере неприємний аромат. Однак потім її потрібно забрати зі страви.

2. Нашатковану капусту залишити на пів години, щоб сік підсох. Це значно зменшить небажаний аромат під час тушкування.

Популярні новини зараз
Українці в паніці змітають із полиць пристрої для зарядки: ціни починають не кусатися, а з'їдати Чоловікам можуть дати більше часу на ТЦК: нардеп вважає, що це необхідно Усі надії лише на індексацію: як в Україні зміняться пенсії у 2025 році Кабачки в сметані будуть кращими за гриби: цей рецепт стане вашим улюбленим на літо
Показати ще

3. Лавровий лист може прибрати запах сірки, а також збагатити смак страви.

4. Нашаткуйте капусту і залийте окропом на пів години перед приготуванням.

5. Щоб запах сірки був не таким насиченим, перші 10 хвилин потрібно варити капусту з відкритою кришкою.

Тушкована капуста, скріншот: YouTube
Тушкована капуста, скріншот: YouTube

6. Відмінно справляться з неприємним запахом капусти кмин, волоські горіхи, кріп і петрушка. Також можна тушкувати капусту з томатною пастою, в якій є різні спеції.

7. Можна спершу зробити цибульно-морквяну засмажку, а вже в неї додати капусту. Готувати близько 7 хвилин без води, а потім долити рідину.

8. Можна також приготувати тушковану капусту з сосисками, м'ясом, гарбузом, родзинками, чорносливом або грибами. Приємний аромат забезпечено.

9. Для приготування начинки для пиріжків або пирога, тушкуйте овоч не у воді, а в молоці. Така капуста матиме більш приємний запах.

10. Просочіть марлю розчином оцту і води в пропорції 1:1 і покладіть на каструлю, а зверху накрийте кришкою. Такий розчин усуне запах сірки.

Тушкована капуста, скріншот: YouTube
Тушкована капуста, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, старий бабусин рецепт — приготування класичного лечо з перцю і помідорів на зиму. Універсальний помічник у приготуванні найрізноманітніших страв

Як повідомляв портал "Знай.uа", не розвалюються і не підгоряють — секрети приготування ідеальних сирників

Також Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння