Баклажани, крім незвичайного смаку, містять в собі величезну кількість вітамінів, мінералів та інших корисних речовин. Зокрема, у їхньому складі є клітковина, розчинні цукри, пектин, білки, калій, кальцій, фосфор, залізо, магній, натрій, вітаміни С, В1, В2, В5, РР. Також баклажани є незамінним продуктом для охочих схуднути. У 100 г баклажанів міститься всього 28 ккал.

Оригінальним рецептом фаршированих баклажанів по-грецьки, які можна заготувати на зиму, ділиться видання "Так просто".

Баклажани на зиму, скріншот: YouTube
Баклажани на зиму, скріншот: YouTube

Інгредієнти:

  • 2,5 кг баклажанів
  • 1 кг моркви
  • 240 г часнику
  • 500 г цибулі
  • 350 г помідорів
  • 1 пучок петрушки
  • 100 мл рослинної олії
  • 2 ст. л. солі
  • 2 ст. л. цукру
  • 1 ч. л. оцту
  • 2 л води

Приготування:

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Баклажани помити і відрізати плодоніжку. В середині зробити надріз і варити протягом 5–10 хвилин, в залежності від величини плоду. Однак, краще брати невеликі баклажани. Остудити в холодній воді, викласти на дошку або деко рядами і притиснути іншою дошкою з вантажем. З баклажанів повинен вийти зайвий сік.

Фаршировані баклажани, скріншот: YouTube
Фаршировані баклажани, скріншот: YouTube

Для приготування начинки натріть моркву на великій тертці і тушіть її в розігрітій глибокій сковороді з рослинною олією на сильному вогні 5 хвилин. Потім додайте нарізану кубиками цибулю і помідори, тушіть ще 5 хвилин. Також можна додати болгарський перець. Додайте пропущений через прес часник і петрушку та потримайте начинку на сковороді ще 1 хвилину. Остудіть її, солити не треба. Фаршируйте начинкою баклажани, укладаючи їх щільно в каструлю, відро або бочку.

Для приготування розсолу скип'ятіть 2 л води, додайте цукор, сіль і оцет. Коли цукор і сіль розчиняться, залийте розсолом баклажани так, щоб вони виглядали з розсолу на 2 см, накрий тарілкою з невеликим вантажем (1-2 кг). Через 3–7 днів розкладіть баклажани по банках і закрийте капроновими кришками.

Фаршировані баклажани, скріншот: YouTube
Фаршировані баклажани, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, старий бабусин рецепт — приготування класичного лечо з перцю і помідорів на зиму. Універсальний помічник у приготуванні найрізноманітніших страв

Як повідомляв портал "Знай.uа", не розвалюються і не підгоряють — секрети приготування ідеальних сирників

Також Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння